skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Burak według tego przepisu po prostu nie może okazać się bez smaku! Możesz gotować bez mięsa, a także okazuje się bardzo smaczny!
Krok 2:
Ale zwykle robię z mięsem. Możesz wziąć dowolne mięso. Gotowałem z kurczakiem, indykiem i wieprzowiną lub wołowiną i zawsze okazuje się bardzo smaczne! Umyj mięso, pokrój na kawałki i gotuj. Podczas gotowania mięsa kroimy warzywa.
Krok 3:
Staraj się ciąć cienko. Możesz użyć tarki do słomy, ale złapałem Cię nożem i tarką, używając tylko wtedy, gdy potrzebujesz bardzo szybko ugotować zupę. Ziemniaki kroimy również w paski, ale większe, można jak frytki. Zostawiamy 1 sztukę w całości!
Krok 4:
Papryka też w paski, a pomidory-przewijam przez maszynkę do mięsa lub tarkę. Możesz zalać je wrzącą wodą, usunąć skórkę i pokroić nożem. Jak najbardziej lubisz.
Krok 5:
Gdy mięso zacznie się gotować, usuń pianę i zmniejsz ogień. Dodaj przyprawy-ziarna pieprzu i ziele angielskie (siekam go tłuczkiem, nie lubię, gdy uderza w ząb w gotowym naczyniu) i liść laurowy.Postaw na swój gust. Wkładam 10-15 groszków czarnego pieprzu, 2 liście laurowe i 2 groszki ziela angielskiego. Rzucamy tam 1 ziemniaka, którego nie pokroiliśmy.
Krok 6:
Gdy mięso jest gotowe, dodaj pozostałe ziemniaki i wyciągnij całe ziemniaki. Podczas gdy ta sprawa jest gotowana, dusimy warzywa. Jeśli gotujesz bez mięsa, zaczynamy od tego. Gotuj ziemniaki na wodzie.
Krok 7:
W kotle smażyć cebulę na oleju roślinnym. Upewnij się, że cebula nie pali się, ale równomiernie staje się złota. Możesz użyć woka lub głębokiej patelni. Najważniejsze jest to, że wszystkie warzywa tam pasują.
Krok 8:
W cebuli dodaj jednocześnie marchewkę i buraki. Nie martw się, jeśli warzywa będą & quot; pod krawatem & quot;. Oni dusić. Zmniejsz ogień i przykryj tę skrzynkę pokrywką. Dusić, od czasu do czasu mieszając.
Krok 9:
Gdy warzywa są prawie gotowe, tj. nie chrupiące, ale także niezbyt miękkie, dodaj pomidory. I gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Krok 10:
Gdy warzywa się duszą, wyłącz ogrzewanie i sprawdź ziemniaki w garnku z mięsem. Musi być gotowy. Jeśli nie jest gotowy, nie bój się, gotuj, aż będzie gotowy. Jak gotować ziemniaki, dodaj duszone warzywa i świeżą paprykę do garnka. Ugotowane ziemniaki, które wcześniej wyciągnęliśmy z patelni, zetrzyj na drobnej tarce lub ugniataj widelcem. I ta puree jest tam w garnku z zupą. Dajemy trochę więcej ognia i gotujemy przez 5 minut. Możesz dodać dowolną zieleń.
Krok 11:
Burak jest gotowy. Możesz jeść ze śmietaną lub bez. Jeśli lubisz kwaśne zupy, dodaj sok z cytryny lub kwaśny otrębowy kwas chlebowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g