buraczek z wołowiną

pyszne, bardzo proste w przygotowaniu-świetny obiad dla rodziny!
Nat KaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 56 % 9 g
78 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Burak według tego przepisu po prostu nie może okazać się bez smaku! Możesz gotować bez mięsa, a także okazuje się bardzo smaczny!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ale zwykle robię z mięsem. Możesz wziąć dowolne mięso. Gotowałem z kurczakiem, indykiem i wieprzowiną lub wołowiną i zawsze okazuje się bardzo smaczne! Umyj mięso, pokrój na kawałki i gotuj. Podczas gotowania mięsa kroimy warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Staraj się ciąć cienko. Możesz użyć tarki do słomy, ale złapałem Cię nożem i tarką, używając tylko wtedy, gdy potrzebujesz bardzo szybko ugotować zupę. Ziemniaki kroimy również w paski, ale większe, można jak frytki. Zostawiamy 1 sztukę w całości!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Papryka też w paski, a pomidory-przewijam przez maszynkę do mięsa lub tarkę. Możesz zalać je wrzącą wodą, usunąć skórkę i pokroić nożem. Jak najbardziej lubisz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy mięso zacznie się gotować, usuń pianę i zmniejsz ogień. Dodaj przyprawy-ziarna pieprzu i ziele angielskie (siekam go tłuczkiem, nie lubię, gdy uderza w ząb w gotowym naczyniu) i liść laurowy.Postaw na swój gust. Wkładam 10-15 groszków czarnego pieprzu, 2 liście laurowe i 2 groszki ziela angielskiego. Rzucamy tam 1 ziemniaka, którego nie pokroiliśmy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy mięso jest gotowe, dodaj pozostałe ziemniaki i wyciągnij całe ziemniaki. Podczas gdy ta sprawa jest gotowana, dusimy warzywa. Jeśli gotujesz bez mięsa, zaczynamy od tego. Gotuj ziemniaki na wodzie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W kotle smażyć cebulę na oleju roślinnym. Upewnij się, że cebula nie pali się, ale równomiernie staje się złota. Możesz użyć woka lub głębokiej patelni. Najważniejsze jest to, że wszystkie warzywa tam pasują.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W cebuli dodaj jednocześnie marchewkę i buraki. Nie martw się, jeśli warzywa będą & quot; pod krawatem & quot;. Oni dusić. Zmniejsz ogień i przykryj tę skrzynkę pokrywką. Dusić, od czasu do czasu mieszając.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy warzywa są prawie gotowe, tj. nie chrupiące, ale także niezbyt miękkie, dodaj pomidory. I gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gdy warzywa się duszą, wyłącz ogrzewanie i sprawdź ziemniaki w garnku z mięsem. Musi być gotowy. Jeśli nie jest gotowy, nie bój się, gotuj, aż będzie gotowy. Jak gotować ziemniaki, dodaj duszone warzywa i świeżą paprykę do garnka. Ugotowane ziemniaki, które wcześniej wyciągnęliśmy z patelni, zetrzyj na drobnej tarce lub ugniataj widelcem. I ta puree jest tam w garnku z zupą. Dajemy trochę więcej ognia i gotujemy przez 5 minut. Możesz dodać dowolną zieleń.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Burak jest gotowy. Możesz jeść ze śmietaną lub bez. Jeśli lubisz kwaśne zupy, dodaj sok z cytryny lub kwaśny otrębowy kwas chlebowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy