Sałatka Polanka grzybowa z filetem z kurczaka

Przygotuj słynną sałatkę z niespodzianką! Niepowtarzalny smak! Próbowałem wielu odmian sałatki & quot; Polana grzybowa & quot;, ale ta wydawała mi się najbardziej udana. Doskonały smak! Po prostu nie ma nic do dodania i nic do zabrania. Jeśli lubisz eksperymentować i jeść różne słodycze - ten przepis jest dla ciebie!
LesiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 41 % 9 g
węglowodany 23 % 5 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 10 min

1. Ugotuj ziemniaki, jajka i marchewkę.

2. Obierz cebulę, a następnie pokrój w półpierścienie. Przygotuj marynatę z wody i octu, trzymaj posiekaną cebulę w marynacie przez 10 minut, a następnie spuść płyn.

3. A teraz marynuj mięso: w przestronnym pojemniku wymieszaj sos sojowy z olejem roślinnym, wlej pieprz. Dokładnie posmaruj filet z kurczaka powstałą marynatą i pozostaw na 20 minut, a następnie usmaż mięso z obu stron na patelni grillowej (4-5 minut z każdej strony). Zapakuj smażony filet w folię, układając na nim mały kawałek masła. Piec paczkę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut.

4. Przygotuj opatrunek. Ugotowane żółtka włożyć do miski, rozgnieść widelcem, wlać śmietanę, dodać musztardę, sok z cytryny, wlać sól i cukier. Dokładnie wymieszaj masę za pomocą trzepaczki.

5. W dzielonym naczyniu do pieczenia ułóż marynowane pieczarki czapkami do dołu.

6. Opłucz koperek i pietruszkę, osusz papierowymi serwetkami, posiekaj nożem. Połóż zielenie na pieczarkach, polej dressingiem (kilka łyżek).

7. Obierz ugotowane marchewki, zetrzyj na grubej tarce, połóż na ziołach i podobnie polej dressingiem.

8. Ser również zetrzeć na tarce i ułożyć w następnej warstwie, posmarować dressingiem.

9. Filet z kurczaka (całkowicie schłodzony!) pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu warstwy sera.

10. Posyp filety marynowaną cebulą, posmaruj dressingiem.

11. Ugotowane jajka pokroić w kostkę, tutaj również pokroić białka oddzielone podczas przygotowywania sosu. Nie zapomnij nasmarować warstwy.

12. Cóż, ziemniaki, które należy zetrzeć, będą ostatnią warstwą. Należy go również nasmarować.

13. Teraz przykryj sałatkę płaskim talerzem o odpowiedniej średnicy, Ustaw ładunek(wystarczy gram 400) i wyślij sałatkę do lodówki na godzinę.

po upływie określonego czasu Odwróć formę na półmisek i "rozpakuj ""Polanę grzybową".

rozpieszczaj gości wspaniałym daniem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy