skład / składniki
metoda gotowania
1. Ugotuj ziemniaki, jajka i marchewkę.
2. Obierz cebulę, a następnie pokrój w półpierścienie. Przygotuj marynatę z wody i octu, trzymaj posiekaną cebulę w marynacie przez 10 minut, a następnie spuść płyn.
3. A teraz marynuj mięso: w przestronnym pojemniku wymieszaj sos sojowy z olejem roślinnym, wlej pieprz. Dokładnie posmaruj filet z kurczaka powstałą marynatą i pozostaw na 20 minut, a następnie usmaż mięso z obu stron na patelni grillowej (4-5 minut z każdej strony). Zapakuj smażony filet w folię, układając na nim mały kawałek masła. Piec paczkę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut.
4. Przygotuj opatrunek. Ugotowane żółtka włożyć do miski, rozgnieść widelcem, wlać śmietanę, dodać musztardę, sok z cytryny, wlać sól i cukier. Dokładnie wymieszaj masę za pomocą trzepaczki.
5. W dzielonym naczyniu do pieczenia ułóż marynowane pieczarki czapkami do dołu.
6. Opłucz koperek i pietruszkę, osusz papierowymi serwetkami, posiekaj nożem. Połóż zielenie na pieczarkach, polej dressingiem (kilka łyżek).
7. Obierz ugotowane marchewki, zetrzyj na grubej tarce, połóż na ziołach i podobnie polej dressingiem.
8. Ser również zetrzeć na tarce i ułożyć w następnej warstwie, posmarować dressingiem.
9. Filet z kurczaka (całkowicie schłodzony!) pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu warstwy sera.
10. Posyp filety marynowaną cebulą, posmaruj dressingiem.
11. Ugotowane jajka pokroić w kostkę, tutaj również pokroić białka oddzielone podczas przygotowywania sosu. Nie zapomnij nasmarować warstwy.
12. Cóż, ziemniaki, które należy zetrzeć, będą ostatnią warstwą. Należy go również nasmarować.
13. Teraz przykryj sałatkę płaskim talerzem o odpowiedniej średnicy, Ustaw ładunek(wystarczy gram 400) i wyślij sałatkę do lodówki na godzinę.
po upływie określonego czasu Odwróć formę na półmisek i "rozpakuj ""Polanę grzybową".
rozpieszczaj gości wspaniałym daniem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g