owsianka kukurydziana w powolnej kuchence dla dziecka

Przygotuj zdrowe i smaczne posiłki dla dzieci! Menu dzieci powinno być zrównoważone, potrawy starannie dobrane. I nie tylko to, ale także potrawy powinny być smaczne i wyglądać apetycznie) proponuję jeden z przepisów, których używam od ponad roku - owsiankę z mleka kukurydzianego. Owsianka dobrze się gotuje i staje się miękka, jeśli gotujesz ją w powolnej kuchence. Spróbuj!
Lenochka5Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 2 g
tłuszcze 26 % 7 g
węglowodany 67 % 18 g
142 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Napełnij kaszę wodą. Wszystkie śmieci, które się pojawią, spuść. Powtórz procedurę kilka razy, aż woda będzie całkowicie czysta.

2. Wlej płatki do miski multicookera, dodaj masło i cukier.

3. Wlej wodę i mleko, wymieszaj.

4. Wybierz tryb "owsianka mleczna", a czas gotowania wynosi 35 minut (domyślnie czas zwykle kosztuje 1 godzinę, ale to za dużo, więc zmieniamy czas).

smacznego dla dzieci i dobrego zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kasza kukurydziana - 337   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy