owsianka kukurydziana w powolnej kuchence dla dziecka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Napełnij kaszę wodą. Wszystkie śmieci, które się pojawią, spuść. Powtórz procedurę kilka razy, aż woda będzie całkowicie czysta.
2. Wlej płatki do miski multicookera, dodaj masło i cukier.
3. Wlej wodę i mleko, wymieszaj.
4. Wybierz tryb "owsianka mleczna", a czas gotowania wynosi 35 minut (domyślnie czas zwykle kosztuje 1 godzinę, ale to za dużo, więc zmieniamy czas).
smacznego dla dzieci i dobrego zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g