skład / składniki
metoda gotowania
1. Dokładnie umyj wołowinę, pokrój na porcje.
2. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę. Obierz korzeń pietruszki, zetrzyj.
3. Zmiel ziarna orzechów włoskich wraz z ziarnami czarnego pieprzu za pomocą blendera (możesz również zmielić w moździerzu, jeśli nie ma blendera).
4. Opłucz kolendrę i pietruszkę, pozostaw do wyschnięcia, posiekaj nożem.
5. Chili pokroić w cienkie pierścienie.
6. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.
przygotowanie odbyło się z " hukiem ": ) teraz przystępujemy bezpośrednio do przygotowania:
- włóż korzeń pietruszki, cebulę i chili do miski multicookera, wlej olej roślinny i smaż przez 7 minut, używając trybu "smażenie";
- następnie dodaj mięso i gotuj w tym samym trybie przez 10 minut, nie zapomnij okresowo mieszać;
- wlej mąkę do szklanki, rozcieńcz wodą (około 1 łyżki), Dodaj do miski Multicooker;
- teraz wlej wodę, sok z granatów, wlej wstępnie umyty ryż, posiekane orzechy włoskie z pieprzem, dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy: liść laurowy, chmiel-suneli, ziarna pieprzu, sól;
- zmień tryb na "zupę" i gotuj pod zamkniętą pokrywką przez półtorej godziny;
- po sygnale dodaj czosnek i posiekaną kolendrę i natkę pietruszki do Kharcho, pozwól mu parzyć pod zamkniętą pokrywką przez 5-10 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sok z granatów - 64 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g