Kharcho Classic w powolnej kuchence

Chcesz spróbować aromatycznej gruzińskiej zupy? Gotuj łatwo! Mój mąż od niedawna jest po prostu fanem kuchni gruzińskiej, a raczej - podbiła go zupa kharcho. Gotuję tę bogatą, gęstą i pikantną zupę w powolnej kuchence, stosując klasyczny przepis. Dzielę się z Tobą wszystkimi sekretami, gotuj, próbuj, zachwycaj krewnych!
GildaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 7 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 25 % 4 g
87 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Dokładnie umyj wołowinę, pokrój na porcje.

2. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę. Obierz korzeń pietruszki, zetrzyj.

3. Zmiel ziarna orzechów włoskich wraz z ziarnami czarnego pieprzu za pomocą blendera (możesz również zmielić w moździerzu, jeśli nie ma blendera).

4. Opłucz kolendrę i pietruszkę, pozostaw do wyschnięcia, posiekaj nożem.

5. Chili pokroić w cienkie pierścienie.

6. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.

przygotowanie odbyło się z " hukiem ": ) teraz przystępujemy bezpośrednio do przygotowania:

- włóż korzeń pietruszki, cebulę i chili do miski multicookera, wlej olej roślinny i smaż przez 7 minut, używając trybu "smażenie";

- następnie dodaj mięso i gotuj w tym samym trybie przez 10 minut, nie zapomnij okresowo mieszać;

- wlej mąkę do szklanki, rozcieńcz wodą (około 1 łyżki), Dodaj do miski Multicooker;

- teraz wlej wodę, sok z granatów, wlej wstępnie umyty ryż, posiekane orzechy włoskie z pieprzem, dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy: liść laurowy, chmiel-suneli, ziarna pieprzu, sól;

- zmień tryb na "zupę" i gotuj pod zamkniętą pokrywką przez półtorej godziny;

- po sygnale dodaj czosnek i posiekaną kolendrę i natkę pietruszki do Kharcho, pozwól mu parzyć pod zamkniętą pokrywką przez 5-10 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Sok z granatów - 64   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy