fasola marynowana po koreańsku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj fasolę. Nie musisz go ciąć-bardziej skuteczne jest pozostawienie długich strąków w całości. Ale jeśli chcesz, możesz to zrobić.
2. Wlej wodę do rondla, podpal, zagotuj.
3. Włóż fasolę do wrzącej wody i gotuj przez 3-4 minuty (nie przykrywaj pokrywką!)
4. Wrzuć fasolę do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć.
5. W dużej misce wymieszaj sól morską, proszek imbirowy, czarny pieprz i nasiona sezamu, a także wlej olej sezamowy, Wino i ocet ryżowy. Wymieszaj wszystkie składniki, aby uzyskać jednorodną marynatę.
6. Włóż fasolę do marynaty, energicznie potrząśnij miską, aby wymieszać wszystkie składniki. Pozostaw na pół godziny, aby fasola nasiąkła aromatyczną marynatą i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g