fasola marynowana po koreańsku

Spróbuj zrobić pikantną przekąskę w stylu koreańskim! Chcesz zaskoczyć swoich bliskich, krewnych lub drogich gości? Podawaj fasolę marynowaną w pikantnej mieszance po koreańsku) wszystkie sekrety są określone w tym przepisie - wystarczy ugotować i spróbować. Mam nadzieję, że spodoba ci się to doskonałe danie.
liliyaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 31 % 4 g
83 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Umyj fasolę. Nie musisz go ciąć-bardziej skuteczne jest pozostawienie długich strąków w całości. Ale jeśli chcesz, możesz to zrobić.

2. Wlej wodę do rondla, podpal, zagotuj.

3. Włóż fasolę do wrzącej wody i gotuj przez 3-4 minuty (nie przykrywaj pokrywką!)

4. Wrzuć fasolę do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć.

5. W dużej misce wymieszaj sól morską, proszek imbirowy, czarny pieprz i nasiona sezamu, a także wlej olej sezamowy, Wino i ocet ryżowy. Wymieszaj wszystkie składniki, aby uzyskać jednorodną marynatę.

6. Włóż fasolę do marynaty, energicznie potrząśnij miską, aby wymieszać wszystkie składniki. Pozostaw na pół godziny, aby fasola nasiąkła aromatyczną marynatą i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy