fasola z koreańskim mięsem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Moja wieprzowina, gotować do miękkości, ostudzić.
2. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie, smaż na oleju roślinnym (wystarczy 1 łyżka łyżki), aż będzie lekko rumiany.
3. Odłóż cebulę na osobne naczynie i usmaż na patelni (nie musisz wcześniej rozmrażać) zieloną fasolę, dodając pozostały olej. Ważne jest, aby kolor pozostał zielony, więc trzymamy go w ogniu nie dłużej niż 5 minut.
4. Pokrój wieprzowinę w kostkę.
5. W przestronnej salaterce układamy koreańską marchewkę (mam zakupioną), przygotowaną fasolę, wieprzowinę, smażoną cebulę.
6. Posyp sałatkę papryką, papryką, solą, wymieszaj.
podajemy na stole, wzbogacając drobno posiekanym koperkiem i sezamem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g