fasola z koreańskim mięsem

pikantne danie urozmaica twoje menu! To jest pyszne! Wszyscy już zakochaliśmy się w potrawach po koreańsku. Dzielę się przepisem na danie, które gotowałem tylko kilka razy, ale już wszystkim udało się je polubić i zapamiętać!
PollyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 57 % 13 g
węglowodany 26 % 6 g
156 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 15 min

1. Moja wieprzowina, gotować do miękkości, ostudzić.

2. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie, smaż na oleju roślinnym (wystarczy 1 łyżka łyżki), aż będzie lekko rumiany.

3. Odłóż cebulę na osobne naczynie i usmaż na patelni (nie musisz wcześniej rozmrażać) zieloną fasolę, dodając pozostały olej. Ważne jest, aby kolor pozostał zielony, więc trzymamy go w ogniu nie dłużej niż 5 minut.

4. Pokrój wieprzowinę w kostkę.

5. W przestronnej salaterce układamy koreańską marchewkę (mam zakupioną), przygotowaną fasolę, wieprzowinę, smażoną cebulę.

6. Posyp sałatkę papryką, papryką, solą, wymieszaj.

podajemy na stole, wzbogacając drobno posiekanym koperkiem i sezamem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy