skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj" mocny " bulion: umyj wołowinę, napełnij wodą (1,5 l) i gotuj do całkowitego ugotowania - około 2 godzin. Następnie oddziel mięso od kości, pokrój na małe kawałki i wróć do bulionu.
na tym etapie Wprowadzamy tkemali do bulionu, mieszamy. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój marchewkę w kostkę, a cebulę w paski. Gotuj zupę i dodaj przygotowane marchewki, gotuj przez 10 minut, a następnie rozłóż cebulę, gotuj przez 25-30 minut.
W międzyczasie zajmijmy się orzechami: zmielimy je w moździerzu. A także czosnek: obierz, przepuść przez prasę (możesz zetrzeć lub zmiażdżyć w moździerzu).
wlej umyty ryż do zupy, gotuj ściśle przez 10 minut, a następnie dodaj sos czosnkowo-orzechowy. Gotujemy Kharcho przez kolejne 15 minut, po czym wzbogacamy go przyprawami: chmiel-suneli, kolendrą, czarnym pieprzem. Nie zapomnij o soli! Przez cały czas zupa powinna być na bardzo małym ogniu, ponieważ konsystencja jest gęsta i może się przypalić.
warzywa (pietruszka, koperek i kolendra) są myte, drobno posiekane,rozprowadzane w Kharcho, trzymane w ogniu przez kolejną minutę lub dwie i usuwane.
Kharcho wystarczy dać czas na zaparzenie, co najmniej 5-10 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal / 100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal / 100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Tkemali - 418 kcal/100g