barszcz z kiszoną kapustą w powolnej kuchence
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
- obierz ziemniaki i pokrój w kostkę.
-ugotuj buraki, ostudź, zetrzyj na drobnej tarce i dodaj kwas cytrynowy i cukier.Odłóż na bok, ponieważ dodamy tę mieszaninę, gdy zupa będzie całkowicie gotowa.
- ziemniaki, koncentrat pomidorowy, gulasz, kapusta, cebula, liść laurowy, sól, pomidory i możesz dodać zmielony pieprz do smaku, włóż do miski multicookera i napełnij wszystko wodą. Ustaw tryb: "Zupa" na 1 godzinę 40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g