barszcz z kiszoną kapustą w powolnej kuchence

pyszne. Bez kłopotów. Nie uważaj, że zupa ucieknie. Najważniejsze, jeśli chcesz, aby Barszcz miał jasny kolor, dodaj buraki nie w momencie gotowania, ale po całkowitym ugotowaniu zupy. Smacznego dla wszystkich.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
50 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wybór produktów. Jeśli masz kiszoną kapustę bez marchewki, nadal potrzebujesz marchewki 150-200 g.

- obierz ziemniaki i pokrój w kostkę.
-ugotuj buraki, ostudź, zetrzyj na drobnej tarce i dodaj kwas cytrynowy i cukier.Odłóż na bok, ponieważ dodamy tę mieszaninę, gdy zupa będzie całkowicie gotowa.
- ziemniaki, koncentrat pomidorowy, gulasz, kapusta, cebula, liść laurowy, sól, pomidory i możesz dodać zmielony pieprz do smaku, włóż do miski multicookera i napełnij wszystko wodą. Ustaw tryb: "Zupa" na 1 godzinę 40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g

Podobne przepisy