zupa z misia

gęsta, bogata zupa z orientalnymi akcentami! Bardzo pachnące! Bardzo gęsta, niesamowicie aromatyczna, sycąca i pożywna, niesamowicie pyszna i niezwykła zupa z niedźwiedzia. Szczerze mówiąc, zainspirowały mnie orientalne przepisy kulinarne, ponieważ w przypadku niedźwiedzia, który jest dość gęsty, jest to idealna opcja. Spróbuj!
UrmidaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 8 g
tłuszcze 39 % 7 g
węglowodany 17 % 3 g
108 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h 50 min

mięso kroimy na duże kawałki. Nie zapomnij go wcześniej dokładnie umyć. Włóż mięso do głębokiego pojemnika i przygotuj płyn do namaczania:

- zagotuj wodę;

- dodaj goździki, liście laurowe, ziele angielskie, jagody jałowca;

- gotujemy wszystko razem przez 10 minut;

- wsypujemy sól i cukier, czarny pieprz mielony, mieszamy;

- wlej ocet i trzymaj w ogniu przez kolejne 5 minut;

- filtruj płyn i pozwól mu trochę ostygnąć.

napełnij mięso gotowanym aromatycznym płynem i pozostaw na 4 godziny. W tym czasie przygotowujemy warzywa i zioła:

- obierz cebulę, pokrój ją na pół pierścienia;

- obierz ząbki czosnku, pokrój na kilka kawałków;

- paprykę uwalniamy z nasion i kroimy na duże kawałki;

- obrane ziemniaki kroimy w dużą kostkę, bakłażana kroimy w tę samą kostkę;

- marchewki czyścimy i kroimy w plasterki;

- pomidory kroimy grubo-najlepiej w plasterki:

- drobno posiekaj kolendrę i bazylię.

czas minął-podgrzej kocioł z olejem roślinnym, rozłóż mięso i smaż na dużym ogniu przez pięć minut. W tym procesie dodaj sól i czarny pieprz. Następnie zmniejszamy ciepło i dodajemy warzywa. Najlepiej układać je warstwami i posypać posiekanymi ziołami między warstwami.

napełnij kocioł wodą i gotuj wszystko razem na małym ogniu przez 2,5 godziny.

podawaj pachnące danie na gorąco!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Jałowiec - 116   kcal/100g
  • Jagody jałowca - 116   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g
  • Miś - 130   kcal/100g

Podobne przepisy