indyjska zupa imbirowa i garam masala

Poznaj Indyjskie jedzenie dzięki aromatycznej zupie! . Ta zupa została mi polecona jako lekarstwo w sezonie grypowym, ale myślę, że miłośnicy ostrego smaku będą smakować w każdym okresie. Oczywiście to danie nie jest dla dzieci, ale aby wzmocnić odporność, możesz podać dzieciom w wieku szkolnym (przynajmniej dałem mojej córce małą porcję - 100 ml). A poza tym jest również bardzo, bardzo smaczny!
nadiniAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 45 % 5 g
64 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Obierz imbir, pokrój na dowolne kawałki, a także obierz czosnek.

2. Zmiel czosnek i imbir za pomocą blendera, aż stanie się pastowaty (dobrze lub maksymalnie drobno).

3. Dodaj do masy pomidory w puszkach i kawałek gorzkiej papryki, posiekaj, wlej wodę i wymieszaj.

4. Wlej olej roślinny na patelnię, Wyślij do ognia. Dodaj kminek i smaż, aż będzie pachnący.

5. Następnie dodaj pastowatą mieszankę pomidorową do kminku, ostrożnie wlewając ją do gorącej patelni.

6. Dodaj sól, a także przyprawy: kurkumę i mieszankę garam masala.

7. Mieszaj i gotuj przez 4-5 minut, aby zupa trochę zgęstniała.

wlej zupę na porcjowane talerze i udekoruj świeżymi ziołami, podawaj!

smacznego, dobrego nastroju i dobrego zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Garam Masala - 379   kcal/100g

Podobne przepisy