indyjska zupa imbirowa i garam masala
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz imbir, pokrój na dowolne kawałki, a także obierz czosnek.
2. Zmiel czosnek i imbir za pomocą blendera, aż stanie się pastowaty (dobrze lub maksymalnie drobno).
3. Dodaj do masy pomidory w puszkach i kawałek gorzkiej papryki, posiekaj, wlej wodę i wymieszaj.
4. Wlej olej roślinny na patelnię, Wyślij do ognia. Dodaj kminek i smaż, aż będzie pachnący.
5. Następnie dodaj pastowatą mieszankę pomidorową do kminku, ostrożnie wlewając ją do gorącej patelni.
6. Dodaj sól, a także przyprawy: kurkumę i mieszankę garam masala.
7. Mieszaj i gotuj przez 4-5 minut, aby zupa trochę zgęstniała.
wlej zupę na porcjowane talerze i udekoruj świeżymi ziołami, podawaj!
smacznego, dobrego nastroju i dobrego zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Garam Masala - 379 kcal/100g