skład / składniki
metoda gotowania
1. Napełnij garnek wodą, wyślij go do ognia.
2. Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w kostkę i włożyć do przegotowanej wody.
3. Obierz cebulę i zanurz ją w całości w bulionie. Jeśli żarówka jest dość duża, możesz ją przeciąć na pół.
4. Umyte i obrane marchewki pokroić na kawałki. Sugeruję cięcie, a nie tarcie. Dodaj marchewki do garnka do reszty składników. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.
5. Oczyść rozmrożoną nutotenię z czarnych folii, odetnij płetwy, dobrze umyj.
6. Ziemniaki są prawie gotowe-dodaj sól i ryby do bulionu, a także wlej semolinę. Wygodnie jest wlać semolinę przez sitko, przesiewając - nie będzie grudek.
7. Gotujemy wszystko razem przez 7-8 minut, wkładamy zmielony czarny pieprz (lepiej świeże mielenie), a następnie usuwamy gotową zupę z pieca.
8. Dodaj posiekane warzywa do zupy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Nototenia Marble - 156 kcal/100g