kukurydza jest ok
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kukurydza, która nie jest myta, jest podzielona na 3 składniki: liście, same kolby i włosy. Nie wyrzucamy niczego, z wyjątkiem górnych liści, jeśli są zepsute.
Krok 2:
Dno i ściany patelni wyłożyć liśćmi, aby kolby nie stykały się ze ścianami podczas gotowania.
Krok 3:
Przykryj liśćmi na wierzchu i umieść włosy. Napełnij wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 godzinę na małym ogniu pod pokrywką. Wyjmij, posmaruj cienką warstwą masła, w razie potrzeby możesz posolić. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g