polenta z kaszy kukurydzianej
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Opłucz kaszę kukurydzianą kilka razy.
2. Włóż umyte płatki do rondla, wlej wodę, dodaj sól.
3. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając drewnianą łyżką.
5. Dodaj puree z dyni i szałwię, kontynuuj mieszanie przez 15 do 20 minut, aż polenta zacznie odchodzić od boków rondla.
6. Wprowadź parmezan i masło.
podawaj natychmiast na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szałwia - 315 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g