skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotuj mięso mielone. Aby to zrobić, umyj mięso, osusz, pokrój na kawałki i przepuść przez maszynę do mięsa wraz z cebulą i czosnkiem. Przejście przez maszynę do mięsa kosztuje dwa razy, aby uzyskać maksymalną masę pasty.
2. Rozbij jajko na ugotowane mięso mielone, wlej mleko, dodaj miękkie masło, sól i pieprz, wymieszaj. Pokrój masło na kawałki, włóż do mięsa mielonego. Mieszać. Mięso mielone powinno być wystarczająco wilgotne, aby kiełbaski były soczyste.
3. Kładziemy folię spożywczą na stole i tworzymy kiełbaski (dla każdej - 2 łyżki.l mielone mięso), przekręcamy kiełbaski (potrzebujesz 2-3 warstw folii) i zawiązujemy węzły po obu stronach.
4. Wlej wodę do rondla, dodaj sól, zagotuj. Zanurz kiełbaski we wrzącej wodzie i gotuj je przez 15 minut.
5. Smaż kiełbaski z obu stron na niewielkiej ilości oleju roślinnego, aż się zarumienią.
podawaj i traktuj rodzinę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g