sałatka Metropolitan Olivier
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Ugotuj warzywa, filety i jajka.
2. Gdy ziemniaki i marchewki ostygną, obierz je i pokrój w kostkę. Zrób to samo z jajami kurzymi.
3. Podobnie pokrój pikle i filety z kurczaka.
4. Połącz wszystkie składniki w dużej misce, dodaj zielony groszek, a także drobno posiekaną zieloną cebulę.
5. Nie zapomnij posolić i doprawić sałatki czarnym pieprzem.
6. Dodaj majonez, dokładnie wymieszaj.
podawaj udekorowane ziołami.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g