Szurpa z baraniny po uzbecku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój marchewkę, cebulę i seler w duże kostki.
w głębokim kotle rozgrzej olej roślinny i usmaż na nim jagnięcinę, po pokrojeniu na kawałki. Po 5 minutach dodaj cebulę, smaż trochę i dodaj marchewkę z selerem.
Wprowadzamy koncentrat pomidorowy i wodę-tak, aby płyn pokrywał zawartość kotła. Po ugotowaniu gotuj zawartość na małym ogniu przez pół godziny.
ziemniaki kroimy na duże kawałki i wysyłamy do kotła. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe. 5 minut przed końcem gotowania dodaj liść laurowy i pieprz, nie zapomnij o soli.
podawaj na stole, dekorując świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g