domowe kiełbaski z indyka

pyszne domowe kiełbaski! Gotuj i smakuj! . Ten przepis pokochałem ze względu na swoją prostotę i smaczny wynik. Czas gotowania to dosłownie pół godziny, a kiełbaski są niesamowicie piękne, smaczne, zdrowe. Ogólnie rzecz biorąc, dla dzieci i rodziny jest to, czego potrzebujesz!
alexaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 85 % 17 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 5 % 1 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Dokładnie umyj filety pod bieżącą wodą, posiekaj blenderem (lub możesz przejść przez maszynę do mięsa).
2. Dodaj mleko, sól i pieprz do powstałego mięsa mielonego, rozbij jajko. Wymieszać.
3. Wytnij prostokąty z folii spożywczej, na których połóż mięso mielone (kilka łyżek na każdą), zawiń, nadając kiełbasie pożądany kształt, przymocuj do krawędzi (najłatwiej zawiązać węzeł).
4. Gotuj przez 10 minut we wrzącej osolonej wodzie. Następnie możesz podawać kiełbaski lub na przykład grillować.

podawaj z dodatkiem makaronu, ziemniaków, ryżu lub po prostu z sałatką warzywną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy