skład / składniki
metoda gotowania
moje mięso, usuń wszystkie filmy, pokrój na małe kawałki. Kilka razy przechodzimy przez maszynę do mięsa za pomocą rusztu z najmniejszymi otworami.
w małej misce wymieszaj wszystkie przyprawy i przyprawy, sól, cukier, dodaj je do mięsa mielonego, wymieszaj, a następnie wlej zimne mleko. Gdy cała wilgoć zostanie wchłonięta przez mięso mielone, ubij je blenderem na pastowatą masę. W powstałym puree mięsnym Wprowadzamy mleko w proszku.
przygotowane osłonki wypełniamy masą mięsną (można użyć dyszy do kiełbas) niezbyt ciasno i tak, aby nie dostało się powietrze. Przekręcamy skorupę z nadzieniem co 15 cm.
Rozgrzej piekarnik do 90 stopni i pozostaw w nim kiełbaski, umieszczając je na blasze do pieczenia przez godzinę.
następnie gotuj kiełbaski w wodzie o temperaturze 75 stopni. Czas gotowości będzie zależał od średnicy kiełbasek (około 15 do 25 minut).
wyjmij gotowe kiełbaski i szybko spłucz zimną wodą. Teraz Można je wysłać do lodówki lub zamrażarki i wyjąć w razie potrzeby.
tuż przed spożyciem kiełbasy należy gotować lub smażyć przez 3 minuty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Musztarda w proszku - 378 kcal/100g