domowe kiełbaski wieprzowe

Przygotuj pyszne kiełbaski w domu! . Tak, kiełbaski są produktem uniwersalnym, nadają się do przystawki na obiad lub śniadanie, do hamburgera, kanapki i tak po prostu z sałatką. A jak dzieci je kochają! Niestety sklepy nie są tak wysokiej jakości, że można je karmić dziećmi. Przygotowując kiełbaski w domu, na pewno możesz być pewien ich naturalnego składu.
Ola-YayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 17 g
tłuszcze 47 % 17 g
węglowodany 6 % 2 g
227 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

moje mięso, usuń wszystkie filmy, pokrój na małe kawałki. Kilka razy przechodzimy przez maszynę do mięsa za pomocą rusztu z najmniejszymi otworami.

w małej misce wymieszaj wszystkie przyprawy i przyprawy, sól, cukier, dodaj je do mięsa mielonego, wymieszaj, a następnie wlej zimne mleko. Gdy cała wilgoć zostanie wchłonięta przez mięso mielone, ubij je blenderem na pastowatą masę. W powstałym puree mięsnym Wprowadzamy mleko w proszku.

przygotowane osłonki wypełniamy masą mięsną (można użyć dyszy do kiełbas) niezbyt ciasno i tak, aby nie dostało się powietrze. Przekręcamy skorupę z nadzieniem co 15 cm.

Rozgrzej piekarnik do 90 stopni i pozostaw w nim kiełbaski, umieszczając je na blasze do pieczenia przez godzinę.

następnie gotuj kiełbaski w wodzie o temperaturze 75 stopni. Czas gotowości będzie zależał od średnicy kiełbasek (około 15 do 25 minut).

wyjmij gotowe kiełbaski i szybko spłucz zimną wodą. Teraz Można je wysłać do lodówki lub zamrażarki i wyjąć w razie potrzeby.
tuż przed spożyciem kiełbasy należy gotować lub smażyć przez 3 minuty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Jelita wieprzowe - 602   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Musztarda w proszku - 378   kcal/100g

Podobne przepisy