skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić letnią przystawkę ze świeżych pomidorów z papryką i czosnkiem, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania aromatycznej przekąski z pomidorów z ostrym sosem czosnkowym.
Krok 2:

Aby przygotować pikantny sos, weź miskę blendera i włóż do niej cztery papryki pokrojone na małe kawałki, a następnie włóż do niej ząbki jednej obranej główki czosnku, dodaj ostrą paprykę do smaku i zmiksuj blenderem na gładką masę.
Krok 3:

Weź głęboką miskę i włóż do niej powstałą jednorodną masę papryki z czosnkiem.
Krok 4:

Wlej dwie łyżki grubej soli do miski z jednorodną masą papryki i czosnku i wlej do niej sto mililitrów oleju roślinnego.
Krok 5:

Wlej sto mililitrów stołowego 6% octu do wspólnej miski i wlej do niej osiemdziesiąt gramów cukru.
Krok 6:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 7:

Posiekaj kolendrę dość drobno według własnych upodobań, a następnie włóż ją do miski z wcześniej przygotowanym sosem dressingowym.
Krok 8:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a pikantny sos czosnkowy jest gotowy.
Krok 9:

Pokrój dwa kilogramy świeżych pomidorów na dość duże plasterki i ułóż trzecią część z nich w gęstej warstwie w obszernej misce z niewielką ilością wcześniej włożonego sosu czosnkowego, a następnie zalej kolejną warstwą sosu.
Krok 10:

Rozłóż na przemian dwie gęste warstwy pomidorów pokrojonych w duże plasterki we wspólnej misce, naprzemiennie warstwami z dressingu.
Krok 11:

Zamknij miskę z przekąską pokrywką i wstaw do lodówki na dwa dni, aby namoczyć i przygotować aromatyczną pikantną przekąskę gotową do spożycia.
Krok 12:

Po upływie czasu rozłóż przygotowaną przekąskę pomidorową w pikantnym sosie czosnkowym na talerzach i podawaj.
Krok 13:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie wspaniałej letniej przekąski z pomidorów we własnym soku z papryką i czosnkiem z ziołami! To niedrogie i bardzo smaczne pikantne danie z dojrzałych i soczystych pomidorów z papryką i czosnkiem sprawia, że każdy dodatek jest bez wątpienia niezapomniany i niezrównany. Niedrogie, niskokaloryczne i łatwe do przygotowania przekąski ze świeżymi letnimi warzywami oferowane na lunch lub kolację to gwarancja szczupłej sylwetki i piękna.Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g


