skład / składniki
metoda gotowania
aby kasza jaglana była krucha, umyj kaszę, włóż do rondla i napełnij szklanką wody. Podpalamy, doprowadzamy do wrzenia, następnie kładziemy płatki na drobnym sicie i ponownie myjemy. Teraz kasza jest gotowa do przygotowania z niej pysznej owsianki.
rozcieńczyć suchą śmietanę pozostałą wodą. Zwykle sucha śmietana jest rozcieńczana 1: 1, ale kierujesz się informacjami z opakowania. Dobrze wymieszaj, wlej przygotowane płatki i umieść na kuchence (średni ogień). Ważne jest, aby nie przykrywać garnka pokrywką.
zagotuj zawartość garnka, odczekaj 8-10 minut, dodając cukier i sól i smakując. Gdy minie określony czas, włóż olej do owsianki, zamknij patelnię, wyłącz ogrzewanie.
odczekaj 25-30 minut (aż cała pozostała ciecz zostanie wchłonięta) i możesz podać owsiankę na stół.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sucha śmietana - 567 kcal/100g
- Sucha śmietana sojowa - 500 kcal/100g