wiosenna sałatka z dzikim czosnkiem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Czosnek niedźwiedzi i warzywa są myte i drobno posiekane
Krok 2:
Ogórki też myjemy i kroimy w półkola
Krok 3:
Pokrój jajka w drobną kostkę
Krok 4:
Wlej wszystkie posiekane składniki do naczynia, w którym mieszamy, solimy, dodajemy majonez, mieszamy. Sałatka jest gotowa. Smacznego! Zobacz szczegóły w przepisie wideo.
Sałatka z dzikiego czosnku jest źródłem witamin, których organizm potrzebuje na wiosnę. Przygotowanie jest proste, okazuje się smaczne i zdrowe! Jedynym minusem jest nieprzyjemny zapach czosnku z ust, więc przed romantyczną randką lepiej powstrzymać się od sałatki!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Czeremcha - 35 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g