Gruzińskie ciasto z fasolą

Chcesz spróbować gruzińskiej kuchni? Możesz zacząć od tego dania! Bardzo smaczne i proste.
Anastasiya╬Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 20 % 10 g
węglowodany 60 % 30 g
252 kcal
IG: 45 / 0 / 55

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

fasolę do nadzienia moczymy przez 6-8 godzin, a następnie gotujemy do miękkości.

wymieszaj matzoni z jajkiem i solą. Następnie dodaj mąkę i aktywne suche drożdże. Zagniatamy bujne, elastyczne i miękkie ciasto. Dajemy mu wstać dwa razy, to znaczy, gdy się podniesie, ugniatamy raz, uderzamy & amp;nbsp; testem w stół i pozwalamy mu ponownie wstać.

ugniatamy gotowaną fasolę za pomocą tłuczka lub przepuszczamy przez maszynę do mięsa. & nbsp;posiekaj cebulę i usmaż na oleju roślinnym. Dodaj smażoną cebulę, przyprawy i sól do masy fasoli. Mieszać. Nadzienie jest gotowe.

podziel ciasto na 5-7 kawałków, przykryj je przed wyschnięciem. Aby uformować lobiani, spłaszczamy kawałek ciasta i kładziemy porcję nadzienia fasolowego na środku. Następnie zbieramy krawędzie ciasta. Delikatnie naciskając, spłaszcz ciasto z nadzieniem w cienkie ciasto. Smażyć lobiani z obu stron olejem roślinnym na rozgrzanych patelniach. Gotowe ciasta smarujemy masłem i układamy jeden na drugim. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Utskho-suneli - 12   kcal/100g
  • Matzoni - 38   kcal/100g

Podobne przepisy