skład / składniki
metoda gotowania
fasolę do nadzienia moczymy przez 6-8 godzin, a następnie gotujemy do miękkości.
wymieszaj matzoni z jajkiem i solą. Następnie dodaj mąkę i aktywne suche drożdże. Zagniatamy bujne, elastyczne i miękkie ciasto. Dajemy mu wstać dwa razy, to znaczy, gdy się podniesie, ugniatamy raz, uderzamy & amp;nbsp; testem w stół i pozwalamy mu ponownie wstać.
ugniatamy gotowaną fasolę za pomocą tłuczka lub przepuszczamy przez maszynę do mięsa. & nbsp;posiekaj cebulę i usmaż na oleju roślinnym. Dodaj smażoną cebulę, przyprawy i sól do masy fasoli. Mieszać. Nadzienie jest gotowe.
podziel ciasto na 5-7 kawałków, przykryj je przed wyschnięciem. Aby uformować lobiani, spłaszczamy kawałek ciasta i kładziemy porcję nadzienia fasolowego na środku. Następnie zbieramy krawędzie ciasta. Delikatnie naciskając, spłaszcz ciasto z nadzieniem w cienkie ciasto. Smażyć lobiani z obu stron olejem roślinnym na rozgrzanych patelniach. Gotowe ciasta smarujemy masłem i układamy jeden na drugim. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Utskho-suneli - 12 kcal/100g
- Matzoni - 38 kcal/100g