skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zamrożoną zieloną fasolkę wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez 5 minut, a następnie wrzucamy do durszlaka. Następnie ugotuj makaron. Na 350 gramów makaronu potrzebujesz 3,5 litra wody. Po zagotowaniu wody dodaj sól, następnie makaron i gotuj do miękkości (czas gotowania patrz opakowanie). Spuść wodę. Nie musisz płukać makaronu! Makaron z pszenicy durum nie skleja się!
Krok 2:
Obierz pomidory (w tym celu możesz zanurzyć je we wrzącej wodzie na kilka sekund). Smażyć drobno posiekany czosnek i pomidory na oleju, aż sok z pomidorów zacznie się gotować. Następnie dodaj zieloną fasolkę do sosu, zmniejsz ogień i gotuj sos na wolnym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj sól, czarny pieprz i dopraw suchym oregano. Łączymy makaron z powstałym sosem i mieszamy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g