skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj nasze produkty. Dobrze umyj jabłka.
Krok 2:
Jabłka obieramy ze skórki, z nasion i kroimy w plasterki. Bierzemy duży rondel, wkładamy do niego pokrojone jabłka, wlewamy szklankę wody, przykrywamy pokrywką i podpalamy przez 20-25 minut, dusimy, aby plasterki stały się miękkie. Jeśli Twoje jabłka są suche, możesz dodać trochę więcej wody.
Krok 3:
Gdy jabłka staną się bardzo miękkie, rozpadają się bezpośrednio, dodają cukier, mieszają i podpalają przez kolejne 15 minut. Mieszaj, aby jabłka się nie przypaliły.
Krok 4:
Gdy plastry są już całkowicie ugotowane, zmiel wszystko za pomocą blendera zanurzeniowego (lub, jak chcesz) do stanu puree.
Krok 5:
Cóż, sekret-dodaj mleko skondensowane))) dobrze wymieszaj i podpal, zagotuj i jeszcze przez 5 minut. Puree będzie bulgotać, lepiej przykryć pokrywką.
Krok 6:
Oto taki pureshka okazał się)))
Krok 7:
Gotową puree wkładamy do sterylizowanych słoików.
Krok 8:
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Krok 9:
Ciesz się puree jabłkowym z przyjemnością) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g