mus jabłkowy maminsynek

pyszna i zdrowa uczta! Polizasz palce! Jabłka zawierają dużo witamin i żelaza - a to jest tak przydatne dla naszego organizmu) Chcę zaoferować przygotowanie bardzo smacznego musu jabłkowego z sekretnym składnikiem - skondensowanym mlekiem) tłuczone ziemniaki są delikatne, można powiedzieć, że miękkie, po prostu rozpływają się w ustach. Zarówno dzieci, jak i dorośli będą zachwyceni! Czas gotowania puree jest wskazany bez czasu obierania i krojenia jabłek.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 88 % 14 g
70 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj nasze produkty. Dobrze umyj jabłka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jabłka obieramy ze skórki, z nasion i kroimy w plasterki. Bierzemy duży rondel, wkładamy do niego pokrojone jabłka, wlewamy szklankę wody, przykrywamy pokrywką i podpalamy przez 20-25 minut, dusimy, aby plasterki stały się miękkie. Jeśli Twoje jabłka są suche, możesz dodać trochę więcej wody.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy jabłka staną się bardzo miękkie, rozpadają się bezpośrednio, dodają cukier, mieszają i podpalają przez kolejne 15 minut. Mieszaj, aby jabłka się nie przypaliły.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy plastry są już całkowicie ugotowane, zmiel wszystko za pomocą blendera zanurzeniowego (lub, jak chcesz) do stanu puree.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cóż, sekret-dodaj mleko skondensowane))) dobrze wymieszaj i podpal, zagotuj i jeszcze przez 5 minut. Puree będzie bulgotać, lepiej przykryć pokrywką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oto taki pureshka okazał się)))

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotową puree wkładamy do sterylizowanych słoików.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przechowywać w chłodnym miejscu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ciesz się puree jabłkowym z przyjemnością) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy