bułka buraczana z twarogiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj buraki i zmiel je w blenderze. Odcedź powstałe tłuczone ziemniaki. W rondelku dobrze podgrzej sok z buraków i dodaj do niego agar-agar. Dobrze wymieszaj i zagotuj. Wlej zagęszczony sok cienką warstwą na tacę z folią spożywczą. Pozwól mu trochę ostygnąć. Sól, pieprz i dodaj drobno posiekany koperek. Ubij w blenderze. Nałóż grubą warstwę twarogu na arkusz galaretki. Zwiń w rolkę. Podczas serwowania pokrój w małe bułki.
smacznego!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Agar-agar - 301 kcal/100g