bułka buraczana z twarogiem

nie próbowałeś kuchni molekularnej? Najwyższy czas! Wszyscy lubimy od czasu do czasu delektować się bułkami kuchni japońskiej. Czy próbowałeś bułek buraczanych z twarogiem? Przygotuj je ze mną i zaskocz siebie i swoich bliskich!
annasher88Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 7 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 39 % 7 g
87 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
drobno posiekaj buraki i zmiel je w blenderze. Odcedź powstałe tłuczone ziemniaki. W rondelku dobrze podgrzej sok z buraków i dodaj do niego agar-agar. Dobrze wymieszaj i zagotuj. Wlej zagęszczony sok cienką warstwą na tacę z folią spożywczą. Pozwól mu trochę ostygnąć. Sól, pieprz i dodaj drobno posiekany koperek. Ubij w blenderze. Nałóż grubą warstwę twarogu na arkusz galaretki. Zwiń w rolkę. Podczas serwowania pokrój w małe bułki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Agar-agar - 301   kcal/100g

Podobne przepisy