sałatka z buraków z suszonymi morelami i suszonymi śliwkami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Dobrze umyj suszone owoce i namocz je w wodzie, aby zmiękły. Gotuj buraki. Gotowałem w kuchence mikrofalowej. Duże buraki gotowano w 50 minut przy mocy 600 Watów.
Krok 3:
Drobno posiekaj przygotowane suszone owoce.
Krok 4:
Zetrzyj schłodzone buraki na grubej tarce.
Krok 5:
Dodaj suszone morele i suszone śliwki, śmietanę lub majonez. Kto lubi więcej oleju roślinnego, możesz z nim. Sól i wymieszaj.
Krok 6:
Zdrowa sałatka jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g