skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy: kukurydza w puszkach, pasta pomidorowa, cebula, olej słonecznikowy (0,5 łyżki.łyżki do smarowania patelni i 1 łyżka. łyżka podczas gotowania), cukier granulowany i dowolne zioła według własnego gustu. Teraz mam pietruszkę (to do dekoracji)
Krok 2:
Obierz i drobno tryb cebuli.
Krok 3:
Wysyłamy go do nasmarowanego (0,5 łyżki. P / oleju) olej patelni i umieścić na gaz. Smaż cebulę trochę.
Krok 4:
Podczas smażenia cebuli wymieszaj koncentrat pomidorowy, cukier i olej słonecznikowy.
Krok 5:
Bardzo dobrze wymieszaj, aż będzie gładka. To nasz pyszny sos.
Krok 6:
Kukurydzę wrzucić do durszlaka, a następnie przenieść na lekko opiekaną cebulę, która jest na patelni.
Krok 7:
Wymieszaj cebulę i kukurydzę na patelni.
Krok 8:
Teraz dodaj nasz przygotowany pyszny sos do patelni z cebulą i kukurydzą.
Krok 9:
Wszystko wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 10:
W tym czasie wycinamy już umyte warzywa.
Krok 11:
Podczas serwowania ugotowaną kukurydzę ułożyć na talerzu ze zjeżdżalnią i posypać drobno posiekanymi ziołami. Może to być pietruszka, koperek lub szczypiorek. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g