Kukurydza w pomidorach

Łatwy i szybki sposób na rozkoszowanie się gorącą, pyszną kukurydzą. Nie wiem jak wy, a ja często mam pół słoika kukurydzy po sałatkach. Dzień jest inny i w końcu się zepsuje...żałosny. A ostatnio przypomniałem sobie przepis starej mamy. Spróbowałem go sam....zaproponowała mężowi też się podobało: & quot; oryginalne, ale smaczne & quot; - mówi. Mam nadzieję, że ci się spodoba. Szybko, po prostu nie można zepsuć, a co najważniejsze, przyjemna i niezbyt często spotykana kombinacja składników.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 35 % 9 g
węglowodany 58 % 15 g
134 kcal
IG: 27 / 67 / 7

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebujemy: kukurydza w puszkach, pasta pomidorowa, cebula, olej słonecznikowy (0,5 łyżki.łyżki do smarowania patelni i 1 łyżka. łyżka podczas gotowania), cukier granulowany i dowolne zioła według własnego gustu. Teraz mam pietruszkę (to do dekoracji)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i drobno tryb cebuli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wysyłamy go do nasmarowanego (0,5 łyżki. P / oleju) olej patelni i umieścić na gaz. Smaż cebulę trochę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas smażenia cebuli wymieszaj koncentrat pomidorowy, cukier i olej słonecznikowy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bardzo dobrze wymieszaj, aż będzie gładka. To nasz pyszny sos.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kukurydzę wrzucić do durszlaka, a następnie przenieść na lekko opiekaną cebulę, która jest na patelni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj cebulę i kukurydzę na patelni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz dodaj nasz przygotowany pyszny sos do patelni z cebulą i kukurydzą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wszystko wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W tym czasie wycinamy już umyte warzywa.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podczas serwowania ugotowaną kukurydzę ułożyć na talerzu ze zjeżdżalnią i posypać drobno posiekanymi ziołami. Może to być pietruszka, koperek lub szczypiorek. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy