skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Najpierw musisz umieścić ser w zamrażarce, aby łatwiej było go zetrzeć. Pokrój pomidora na krzyż, zalej wrzącą wodą, przytrzymaj przez trzy minuty i usuń skórkę. Umyj cebulę i marchewkę, drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki. Na patelni na oleju podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta,dodaj marchewkę i smaż,mieszając przez 3 minuty. Następnie pokrój pomidora w drobną kostkę i dodaj do cebuli z marchewką, smaż przez 5 minut.
Krok 2:

Umyj i obierz ziemniaki, pokrój w kliny, zalej wodą i umieść na kuchence. Gdy się zagotuje, usuń pianę, dodaj do niej warzywa i gulasz,wymieszaj i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
Krok 3:

Posortuj szczaw, umyj i posiekaj losowo, zrób to samo z pietruszką. Zetrzyj zamrożony ser. Rozbij jajko do miski. Dodaj ser do rondla w kilku krokach, za każdym razem mieszając, dodaj szczaw,wprowadź jajko(nie potrząsam nim,ale staram się,delikatnie,aby się nie rozprzestrzenił)gotować przez trzy minuty, sól i pieprz.
Krok 4:

Pozwól parzyć przez 15 minut.
Krok 5:

Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g

