zupa serowo-szczawiowa

połączenie sera i szczawiu w tej zupie - smak jest wyjątkowy! Spróbuj-nie odrywaj się!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 33 % 3 g
węglowodany 44 % 4 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw musisz umieścić ser w zamrażarce, aby łatwiej było go zetrzeć. Pokrój pomidora na krzyż, zalej wrzącą wodą, przytrzymaj przez trzy minuty i usuń skórkę. Umyj cebulę i marchewkę, drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki. Na patelni na oleju podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta,dodaj marchewkę i smaż,mieszając przez 3 minuty. Następnie pokrój pomidora w drobną kostkę i dodaj do cebuli z marchewką, smaż przez 5 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i obierz ziemniaki, pokrój w kliny, zalej wodą i umieść na kuchence. Gdy się zagotuje, usuń pianę, dodaj do niej warzywa i gulasz,wymieszaj i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posortuj szczaw, umyj i posiekaj losowo, zrób to samo z pietruszką. Zetrzyj zamrożony ser. Rozbij jajko do miski. Dodaj ser do rondla w kilku krokach, za każdym razem mieszając, dodaj szczaw,wprowadź jajko(nie potrząsam nim,ale staram się,delikatnie,aby się nie rozprzestrzenił)gotować przez trzy minuty, sól i pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pozwól parzyć przez 15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Szczaw - 19   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g

Podobne przepisy