zupa fasolowa na gęsi

zupy na gęsi są najbardziej aromatyczne na świecie! Jest bardzo, bardzo smaczny! Fasolę tylko wcześniej namoczyć)
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 13 g
tłuszcze 17 % 5 g
węglowodany 40 % 12 g
151 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Fasolę moczyć przez 4 godziny w zimnej wodzie. Połóż mięso gęsie, fasolę, liść laurowy i ziarna pieprzu na dnie patelni. Zalać zimną wodą. Gotuj przez 2 godziny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój marchewki w cienkie półkola. Cebulę pokroić w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj czosnek. Tłuszcz z gęsi pokroić na kawałki i stopić na patelni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Usuń skwarki, usmaż cebulę, marchewkę i czosnek na roztopionym tłuszczu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ziemniaki w kostkę i dodaj do bulionu. Wyjmij mięso i pokrój w kostkę. Włóż z powrotem do garnka. Gdy ziemniaki będą gotowe, dodaj smażenie, sól, pieprz i posyp posiekanymi ziołami. Gotuj przez 5 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasza pyszna i bogata zupa na gęsi jest gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Gęsi tłuszcz - 930   kcal/100g
  • Gęś kategorii i - 238   kcal/100g
  • Gęś II kategorii - 317   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal / 100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy