zupa fasolowa na gęsi
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Fasolę moczyć przez 4 godziny w zimnej wodzie. Połóż mięso gęsie, fasolę, liść laurowy i ziarna pieprzu na dnie patelni. Zalać zimną wodą. Gotuj przez 2 godziny.
Krok 2:
Pokrój marchewki w cienkie półkola. Cebulę pokroić w kostkę.
Krok 3:
Drobno posiekaj czosnek. Tłuszcz z gęsi pokroić na kawałki i stopić na patelni.
Krok 4:
Usuń skwarki, usmaż cebulę, marchewkę i czosnek na roztopionym tłuszczu.
Krok 5:
Pokrój ziemniaki w kostkę i dodaj do bulionu. Wyjmij mięso i pokrój w kostkę. Włóż z powrotem do garnka. Gdy ziemniaki będą gotowe, dodaj smażenie, sól, pieprz i posyp posiekanymi ziołami. Gotuj przez 5 minut.
Krok 6:
Nasza pyszna i bogata zupa na gęsi jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Gęsi tłuszcz - 930 kcal/100g
- Gęś kategorii i - 238 kcal/100g
- Gęś II kategorii - 317 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal / 100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g