ciepły kuskus z kremem z zielonej fasoli
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
krem z fasoli najlepiej przygotować z wyprzedzeniem. Fasolę sparzyć wrzącą wodą, pokroić. Umieść fasolę, kolendrę, bazylię, sok z cytryny, sól, pieprz w misce blendera. Ubijaj do uzyskania gładkości. Ostudzić.
ugotuj kuskus. Dodaj przyprawy i oliwę z oliwek.
umieść krem z fasoli na głębokim talerzu, delikatnie ułóż ciepły kuskus na wierzchu pierścienia. Na wierzch ułóż suszone pomidory i kolendrę.
ugotuj kuskus. Dodaj przyprawy i oliwę z oliwek.
umieść krem z fasoli na głębokim talerzu, delikatnie ułóż ciepły kuskus na wierzchu pierścienia. Na wierzch ułóż suszone pomidory i kolendrę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kuskus - 112 kcal/100g