Ciepły kuskus z kremem z zielonej fasoli

lubisz kuskus? Wypróbuj go z nowymi odcieniami smaku, nie zawiedziesz się. Miłośnicy kuskusu! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 12 % 2 g
węglowodany 71 % 12 g
81 kcal
IG: 17 / 83 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
krem z fasoli najlepiej przygotować z wyprzedzeniem. Fasolę sparzyć wrzącą wodą, pokroić. Umieść fasolę, kolendrę, bazylię, sok z cytryny, sól, pieprz w misce blendera. Ubijaj do uzyskania gładkości. Ostudzić.

ugotuj kuskus. Dodaj przyprawy i oliwę z oliwek.

umieść krem z fasoli na głębokim talerzu, delikatnie ułóż ciepły kuskus na wierzchu pierścienia. Na wierzch ułóż suszone pomidory i kolendrę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kuskus - 112   kcal/100g

Podobne przepisy