skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Marynuj cebulę. Cebulę kroimy w kostkę, mieszamy pół łyżeczki soli, 1 łyżkę cukru, 30 ml 9% octu i zalewamy gorącą wodą. Pozostaw na 30 minut.
Krok 2:
Umyte suszone śliwki są cięte na pół i nadziewane połową jądra orzecha.
Krok 3:
Trzy gotowane ziemniaki na grubej tarce, sól i pieprz. Dodaj łyżkę majonezu i wymieszaj. Rozłóż na talerzu i nadaj kształt bukietowi. Posyp marynowaną cebulą na wierzchu.
Krok 4:
Trzy gotowane marchewki na grubej tarce, sól i pieprz. Dodaj majonez i wymieszaj. Rozłóż ziemniaki na wierzchu. I połóż nadziewane suszone śliwki na marchewce, jak na zdjęciu.
Krok 5:
Gotowana Buryak również trzy na grubej tarce, sól pieprzowa. Dodaj majonez i 3 kawałki drobno posiekanych śliwek do buraków, wymieszaj. Rozłóż na marchewce i posyp marynowaną cebulą.
Krok 6:
Trzy jajka na średniej tarce na burakach. Smarujemy majonezem.
Krok 7:
Z zieleni i jednego gotowanego żółtka dekorujemy bukiet. Sałatka jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g