zupa pomidorowa z kalmarami i brokułami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania.
Krok 2:
Miałem zamrożone pierścienie kałamarnicy. Należy je rozmrozić, pokroić na kawałki 1-1, 5 cm
Krok 3:
Rozmrożone różyczki brokułów podzielone na kawałki
Krok 4:
W bulionie zagotuj kalmary, dodaj tam brokuły. Ponownie doprowadzić do wrzenia.
Krok 5:
Dodaj pomidory do takiej konsystencji, abyś sam je lubił. Ktoś lubi grubsze, ktoś gorętszy. Dodaj ryż (gotuję ryż wcześniej i zamrażam porcjami. aby później szybko dodać i nie tracić czasu na gotowanie). Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2-3 minuty.
Krok 6:
Sól, dodaj zioła (oczywiście świeże) i czosnek. Zdjąć z ognia. To wszystko! W razie potrzeby dodaj jogurt lub śmietanę do gotowego dania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g