przekąska z jaj przepiórczych muchomory na Nowy Rok
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
gotuj małe jajka przepiórcze.
pomidory kroimy i wyjmujemy z połówek miękką część małą (najlepiej kawową) łyżką.
teraz nawlecz jedno jajko i połowę wiśni na szpikulec. Nakładamy plamki majonezu lub sera na pomidory, aby uzyskać większe podobieństwo do czapek muchomorów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g