skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To wszystko, czego potrzebujemy.
Krok 2:
Gotuj wątrobę, smalec przez 1,5 godziny i nie zapomnij włożyć liścia laurowego, pieprzu i mielonego pieprzu.Wszystko dobrze posolić.
Krok 3:
Marchewki zostały obrane, ponieważ miałem duży, pokroiłem go, aby w ciągu 20 minut.prawdopodobnie ugotowany.
Krok 4:
Gotuj marchewki do miękkości
Krok 5:
Obrane cebule.
Krok 6:
Cięty.
Krok 7:
Podsmaż cebulę.
Krok 8:
Blender zmielił wątrobę ze smalcem, cebulą i marchewką.
Krok 9:
Smacznego dla wszystkich!
oczyść wątrobę z filmu i wtrąceń tłuszczowych i zanurz cały kawałek we wrzącej wodzie. Opuść tam kawałek tłuszczu, obrany ze skóry. Dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu. Sól bulionu. Po ugotowaniu usuń pianę i gotuj przez co najmniej 1,5 godziny. Gotuj również przez 20 minut.marchewki. Podsmaż cebulę przez 3-4 minuty, dodaj do niej marchewki starte na grubej tarce i smaż jeszcze kilka minut.
wszystkie składniki: gotowana wątroba i smalec, smażona cebula i marchewka - przepuść dwa razy przez maszynę do mięsa, dodaj pachnącą paprykę. Wszystko dobrze wymieszaj.
Oto pasztet i gotowy. Smacznego.
Nie bądź leniwy, zrób dziś kanapki na tostach, jutro w tartaletkach. A jeśli na wierzchu umieścisz świeży lub konserwowy ogórek, zapewniam cię, że na pewno powiedzą ci "dziękuję"!
pasztet został-umieść go w pojemniku i w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g