pasztet z wątróbki wołowej

oryginalny smak ulubionego pasztetu! Żaden człowiek się nie oprze! Taki pasztet jest dobrze przechowywany w lodówce do 2 tygodni. Przed spożyciem, gdy weźmiesz małą porcję, możesz dodać zioła do smaku: szczypiorek, świeży koperek, pietruszkę lub kolendrę. Kto co lubi. Próbujemy wszystkiego po kolei. Pasztet z wątroby wołowej jest delikatny, bardzo satysfakcjonujący. W tym przypadku absolutnie nie odczuwa się tłuszczu. Jeśli uważasz, że jest zbyt gęsty, możesz dodać zmiękczone masło. Smak nie ucierpi z tego powodu.
LudmiłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 9 g
tłuszcze 61 % 22 g
węglowodany 14 % 5 g
250 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    To wszystko, czego potrzebujemy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj wątrobę, smalec przez 1,5 godziny i nie zapomnij włożyć liścia laurowego, pieprzu i mielonego pieprzu.Wszystko dobrze posolić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki zostały obrane, ponieważ miałem duży, pokroiłem go, aby w ciągu 20 minut.prawdopodobnie ugotowany.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj marchewki do miękkości

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obrane cebule.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cięty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podsmaż cebulę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Blender zmielił wątrobę ze smalcem, cebulą i marchewką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego dla wszystkich!

oczyść wątrobę z filmu i wtrąceń tłuszczowych i zanurz cały kawałek we wrzącej wodzie. Opuść tam kawałek tłuszczu, obrany ze skóry. Dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu. Sól bulionu. Po ugotowaniu usuń pianę i gotuj przez co najmniej 1,5 godziny. Gotuj również przez 20 minut.marchewki. Podsmaż cebulę przez 3-4 minuty, dodaj do niej marchewki starte na grubej tarce i smaż jeszcze kilka minut.

wszystkie składniki: gotowana wątroba i smalec, smażona cebula i marchewka - przepuść dwa razy przez maszynę do mięsa, dodaj pachnącą paprykę. Wszystko dobrze wymieszaj.

Oto pasztet i gotowy. Smacznego.
Nie bądź leniwy, zrób dziś kanapki na tostach, jutro w tartaletkach. A jeśli na wierzchu umieścisz świeży lub konserwowy ogórek, zapewniam cię, że na pewno powiedzą ci "dziękuję"!
pasztet został-umieść go w pojemniku i w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy