skład / składniki
metoda gotowania
1. Schłodzoną śmietanę (o zawartości tłuszczu co najmniej 33 procent) wlać do miski i ubić mikserem. Najpierw ubijaj z małą prędkością, a następnie stopniowo zwiększaj prędkość do maksymalnej mocy urządzenia. Kontynuuj ubijanie śmietany, aż wystarczająco zgęstnieje i stanie się białą masą o gęstej strukturze. Przechylając miskę na bok, nie powinny nalewać, ale stać z grubą czapką. Zwykle zajmuje to od 5 do 10 minut, w zależności od mocy miksera i maksymalnej prędkości ubijania.
jeśli w gospodarstwie nie ma miksera, możesz ręcznie ubić ciężką śmietanę zwykłą trzepaczką. W takim przypadku proces ubijania śmietany zajmie znacznie więcej czasu i wysiłku, ale jest to całkiem wykonalne.
2. Włóż ser mascarpone do osobnego pojemnika i dodaj tam cukier puder. Aby nadać przyjemny aromat przyszłemu kremowi, możesz umieścić wanilinę (można ją zastąpić cukrem waniliowym, syropem waniliowym lub ekstraktem). Następnie dokładnie wymieszaj powstałą masę mikserem na małych obrotach, aż struktura będzie jednorodna. Lub zetrzyj widelcem lub łyżką, aż cukier puder całkowicie rozpuści się w serze i równomiernie rozprowadzi się na nim.
3. Po przygotowaniu dwóch głównych składników kremu możesz przejść do ostatniego ostatniego etapu-wymieszać je ze sobą. Aby to zrobić, wymieszaj masę z bitą śmietaną z mascarpone i cukrem pudrem. Należy to zrobić bardzo ostrożnie, ponieważ bita śmietana jest bardzo niestabilną substancją. Aby krem był delikatny i przewiewny, musisz dodać śmietankę trochę, w małych porcjach, delikatnie mieszając silikonową szpatułką. Ruchy powinny być od dołu do góry, aby krem nie spadł i nie naruszył struktury kremu.
po wymieszaniu kremu można go uruchomić. Może być stosowany do różnych ciast, ciast, babeczek, rogalików, tiramissy i innych równie smacznych deserów.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Krem 40% - 362 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g