skład / składniki
metoda gotowania
tartaletki na danie można wziąć gotowe lub samemu je ugotować. Ogólnie każdy się nada, ale sugeruję użycie gofrów. Osobiście ja i moi bliscy Lubię przekąskę umieszczoną w tartaletach waflowych trochę bardziej niż w piaskowych. Kto wie, może w innej rodzinie będzie inaczej ! :)
więc tartaletki należy wcześniej kupić. Jeśli tak, zacznij gotować! Nawiasem mówiąc, nie zajmie to dużo czasu.
myjemy pod bieżącą wodą i wkładamy jajka przepiórcze do rondla. Napełniamy je wodą, którą lekko solimy. umieść rondel na średnim ogniu i zagotuj płyn. Gotuj jądra przez 5 minut, a następnie umieść rondel wraz z jajkami pod bieżącą zimną wodą. Przytrzymaj przez minutę, po czym wyjmij jajka z wody, wytrzyj ręcznikiem i wyczyść. Następnie pozwól jajom całkowicie ostygnąć, możesz je przeciąć na pół, aby przyspieszyć proces.
umyj liście sałaty, spłucz je przegotowaną lub przefiltrowaną wodą i połóż na czystym i suchym ręczniku. Lekko zwilż liście na wierzchu, pozwól im wyschnąć, gdy jaja przepiórcze ostygną.
w małej misce łączymy solony (konserwowany) kawior z mintaja i niewielką ilość twarogu. Wszystko jest dobrze wymieszane.
następnie trzy schłodzone jajka na drobnej tarce, a następnie włóż je do miski do mieszanki twarogu i kawioru. Wszystko znowu dobrze przeszkadzamy. Smakujemy i, jeśli to konieczne i pożądane, dodajemy sól.
następnie wyjmij nadzienie do lodówki, jeśli przekąska zostanie podana nieco później. Tartaletki waflowe są dość cienkie i mogą zwilżyć, jeśli trzymasz w nich nadzienie zbyt długo. Oznacza to, że tartaletki waflowe powinny być nadziewane tuż przed podaniem przekąski na stole.
jeśli rozpocznie się uczta, napełnij tartaletki przygotowanym nadzieniem, Po wyłożeniu liściem sałaty (lub połową, jeśli tartaletki są małe). Każda tartaletka jest następnie dekorowana na wierzchu do smaku, na przykład gałązką świeżych ziół (koperek, petourshka, tymianek), kawałkiem papryki o jasnym kolorze, na przykład czerwonej lub żółtej, jagodami żurawiny lub borówki brusznicy. Wszystko zależy wyłącznie od wyobraźni kucharza i dostępnych produktów!
gotowe! Kulinarne arcydzieła!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g
- Kawior z mintaja - 131 kcal/100g