kawior z mintaja z masłem rybnym do smarowania

Przygotuj ten przepis! Będzie bardzo smacznie! Kawior z mintaja z masłem to danie, które jest proste i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie okazuje się niezwykle aromatyczne i smaczne. Z nim możesz przygotować przepyszne i satysfakcjonujące kanapki rano lub jako przekąskę w ciągu dnia, która zaskoczy swoją delikatnością i dosłownie rozpłynie się w ustach.
MilankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 13 g
tłuszcze 71 % 34 g
węglowodany 2 % 1 g
357 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

przygotujemy taką przekąskę za pomocą blendera, więc warto ją wcześniej przygotować. Będziesz potrzebował blendera, miski, Niszczarki.

również, aby przygotować to pyszne danie, masło należy wcześniej wyjąć z lodówki i pozostawić w temperaturze pokojowej. Powinien mięknąć (ale w żadnym wypadku nie jest konieczny do stopienia). Kiedy tak się stanie, przenieś miękkie masło do miski blendera. Nawiasem mówiąc, najlepiej używać wysokiej jakości i bardzo smacznego oleju, bez smaku - zapewni to gotowemu daniu doskonały smak.

kładziemy tam solonego pstrąga (możesz wziąć każdą inną soloną rybę, ale z czerwoną będzie szczególnie smaczna), w razie potrzeby pocięty na małe kawałki.

następnie za pomocą młynka zamieniamy masło i rybę w jednorodną masę, wykonując ruchy w dół i w górę.

teraz do powstałej masy rozprowadzamy kawior z mintaja ze słoika (jednak kawior można samodzielnie solić, ale można również użyć opcji sklepowej. I tak, i tak okaże się bardzo smaczne!)

wlej sok z cytryny do pozostałych składników. Ponownie za pomocą niszczarki wszystko wymieszaj. Na tym etapie smakujemy masę. A jeśli wydaje się, że sól nie wystarczy, dodaj trochę więcej, ponownie ubij wszystko za pomocą młynka.

wszystko jest gotowe i możesz użyć kawioru mintaja z masłem do zrobienia kanapek od razu. I możesz trochę schłodzić, wkładając do lodówki na pół godziny lub godzinę. Kawior mintaja z olejem jest przechowywany w lodówce przez kilka dni, ale zwykle kończy się znacznie wcześniej.

kanapki z takim makaronem to obfite i smaczne śniadanie lub kompletna i bardzo pożywna przekąska. A jeśli udekorujesz kanapki zielenią, możesz podać je gościom-z pewnością docenią taką ucztę.

smacznego i kulinarnych arcydzieł!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kawior z mintaja - 131   kcal/100g

Podobne przepisy