dżem cytrynowy
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
wkrótce zbliża się zima, bogata w zimno, a wraz z nimi wszelkiego rodzaju choroby układu oddechowego. Z tej okazji chcę podzielić się z wami najbogatszym witaminowym przepisem na dżem cytrynowy. Ponadto ta uczta jest prosta i szybka w przygotowaniu. A jakie to jedzenie ma piękny bursztynowy kolor, niesamowity smak i boski aromat. Spróbuj, a od razu podbije Twoje serca!
najpierw musisz umyć cytryny i przepuścić je przez maszynkę do mięsa wraz ze skórką, po prostu nie zapomnij wyciągnąć kości.
dodaj cukier i mieszaj przez cały następny dzień, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie kładziemy na wolnym ogniu i lekko podgrzewamy tę mieszaninę, ale po prostu nie gotujemy, aby cukier w końcu się stopił. Następnie, gdy dżem się zawiesi, wlej go do słoików i umieść w zimnym miejscu, na przykład, takim jak lodówka. Tam można go przechowywać przez całą zimę i zawsze będziesz ze świeżą cytryną!
chciałbym zauważyć, że ten dżem zachowuje wszystkie przydatne substancje znajdujące się w cytrynie, w czasach niedoboru Lat 70.
dżem cytrynowy można dodawać zarówno do wypieków, jak i bezpośrednio do herbaty.
jedz dla zdrowia!
najpierw musisz umyć cytryny i przepuścić je przez maszynkę do mięsa wraz ze skórką, po prostu nie zapomnij wyciągnąć kości.
dodaj cukier i mieszaj przez cały następny dzień, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie kładziemy na wolnym ogniu i lekko podgrzewamy tę mieszaninę, ale po prostu nie gotujemy, aby cukier w końcu się stopił. Następnie, gdy dżem się zawiesi, wlej go do słoików i umieść w zimnym miejscu, na przykład, takim jak lodówka. Tam można go przechowywać przez całą zimę i zawsze będziesz ze świeżą cytryną!
chciałbym zauważyć, że ten dżem zachowuje wszystkie przydatne substancje znajdujące się w cytrynie, w czasach niedoboru Lat 70.
dżem cytrynowy można dodawać zarówno do wypieków, jak i bezpośrednio do herbaty.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g