skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na sałatkę owocową. Owoce mogą być używane absolutnie dowolne w smaku, dostępności i pragnieniu, lepiej jest używać sezonowych świeżych owoców. Najważniejsze jest to, że łączą się ze sobą w smaku i nie psują smaku deseru. Moje owoce. Usuń skórkę z bananów, pokrój miąższ w małe kostki.
Krok 2:
Z kiwi usuń również kolczastą skórę, pokrój miąższ w kostkę. Uważa się, że skórka kiwi zawiera więcej witamin niż miąższ. Dlatego skóry nie można wyrzucić, ale ugotować z niej inne potrawy. Lub, jeśli udało Ci się utrzymać go w całości w postaci kubka, możesz zrobić w nich galaretkę, otrzymasz piękny przysmak.
Krok 3:
Morele myjemy, kroimy na dwie części, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę. Morele powinny być dojrzałe, słodkie, ale niezbyt miękkie, aby nie zamieniły się od razu w przecier owocowy.
Krok 4:
Nektaryny poprawią również smak sałatki owocowej swoim wspaniałym aromatem i smakiem, dlatego dodamy je do naczynia zgodnie z obecnością, po umyciu, usunięciu kości i pokrojeniu w kostkę.
Krok 5:
Moje wiśnie, Wytnij kość, pokrój jagody w kostkę lub duże kawałki.
Krok 6:
Wszystkie ugotowane owoce wkładamy do głębokiej miski. Sos można również wybrać według własnego uznania: niskokaloryczny jogurt naturalny bez cukru, śmietana lub lody. Doprawiamy śmietaną, jogurtem lub ciężką śmietaną.
Krok 7:
Wymieszaj. Sałatkę wkładamy do lodówki na 20 minut, aby lekko ostygła. Układamy sałatkę owocową na miseczkach. W razie potrzeby można posypać startą czekoladą i posiekanymi orzechami. Jeśli sałatka będzie podawana z lodami. Następnie owoce należy umieścić w misce, a na wierzchu kulkę stopionych lodów i natychmiast podać. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Nektaryna - 48 kcal/100g