skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis kulinarny przyniósł mój długoletni przyjaciel, który był na wakacjach w Tajlandii. Moje domowe tajskie jedzenie bardzo mi się podobało. Radzę pokroić wszystkie warzywa i obrać krewetki przed rozpoczęciem gotowania-nie będziesz miał czasu na gotowanie z powodu szybkości tego, co się dzieje. Namocz cienki szklany makaron we wrzącej wodzie przez 5 minut, po upływie czasu wodę należy spuścić. Na rozgrzanej patelni szybko smażymy drobno posiekane ząbki czosnku w oleju sezamowym. Następnie wrzuć żółtą paprykę pokrojoną w paski i na maksymalnym ogniu, mieszając, smaż przez 2 minuty. Rozłóż szklany makaron na patelni z warzywami. W sosie wymieszaj oba sosy z octem ryżowym i przecierem pomidorowym, a następnie wlej go na makaron. Dokładnie wymieszaj zawartość patelni. Odsuwając makaron na jedną połowę, szybko smażymy wstrząśnięte jajka na drugiej. Gdy jajka się zetrą, wymieszaj je z makaronem. Pod koniec smażenia dodaj obrane krewetki i gotuj, aż staną się różowe. Makaron szklany z krewetkami jest gotowy, podawaj na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g