makaron ze szparagami i indykiem

niesamowity przepis! Nie trać czasu-przygotuj się na obiad!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 11 g
tłuszcze 22 % 10 g
węglowodany 54 % 25 g
240 kcal
IG: 4 / 96 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty i uważam to za prawdziwy włoski wynalazek. To jedzenie dla smakoszy, że tak powiem. Ale uderzyło mnie kiedyś przepis kulinarny, który przeczytałem w książce "American kitchen". Podstawą tego dania są bardzo przydatne szparagi i oczywiście ulubione przez wielu i mnie indyki. Chcę więc przedstawić Wam danie, które dziś przygotuję makaron ze szparagami i indykiem.
filet z indyka solę, pieprzę, skropię octem i dodaję oliwę z oliwek. Następnie grilluję mięso. Po usmażeniu kroję go w cienkie paski. Kładę garnek z wodą, solą na gaz i gotuję w nim pastę. Gdy makaron jest już prawie gotowy, dodaję szparagi i gotuję do całkowitego ugotowania. Następnie spuszczam wodę. Posyp makaron oliwą z oliwek i dodaj smażone mięso. Mieszam wszystko, co mi się udało. Przyprawiam czarnym pieprzem i podaję raczej do stołu, aby nie miał czasu na ostygnięcie.
to danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu i bez większych kosztów. Cóż, smaku można tylko zazdrościć. Możesz spróbować gotować, a twoja rodzina będzie bardzo zadowolona z takiego obiadu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Szparagi - 20   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy