skład / składniki
metoda gotowania
uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty i uważam to za prawdziwy włoski wynalazek. To jedzenie dla smakoszy, że tak powiem. Ale uderzyło mnie kiedyś przepis kulinarny, który przeczytałem w książce "American kitchen". Podstawą tego dania są bardzo przydatne szparagi i oczywiście ulubione przez wielu i mnie indyki. Chcę więc przedstawić Wam danie, które dziś przygotuję makaron ze szparagami i indykiem.
filet z indyka solę, pieprzę, skropię octem i dodaję oliwę z oliwek. Następnie grilluję mięso. Po usmażeniu kroję go w cienkie paski. Kładę garnek z wodą, solą na gaz i gotuję w nim pastę. Gdy makaron jest już prawie gotowy, dodaję szparagi i gotuję do całkowitego ugotowania. Następnie spuszczam wodę. Posyp makaron oliwą z oliwek i dodaj smażone mięso. Mieszam wszystko, co mi się udało. Przyprawiam czarnym pieprzem i podaję raczej do stołu, aby nie miał czasu na ostygnięcie.
to danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu i bez większych kosztów. Cóż, smaku można tylko zazdrościć. Możesz spróbować gotować, a twoja rodzina będzie bardzo zadowolona z takiego obiadu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Szparagi - 20 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g