Zupa serowa z selerem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
Zupa serowa z selerem staje się częstym gościem na naszym stole, gdy czujemy, że potrzebujemy witamin. W końcu seler jest uznanym mistrzem pod względem ilości witamin! Dlatego ten przepis kulinarny, podobnie jak wszystkie przepisy z selerem, z pewnością znajduje się na liście naszych ulubionych przepisów rodzinnych, chociaż kłopoty z nim są większe niż w przypadku zwykłej zupy serowej. Najpierw musisz pokroić cebulę i seler w kostkę. Następnie w dużym rondlu, w którym ugotujemy zupę, podgrzej olej, opuść posiekane warzywa i podsmaż, zanim nabiorą pięknego jasnozłotego koloru. Następnie dodaj cydr do garnka i ustaw minutnik na 3 minuty. Po 3 minutach dodaj do garnka wstępnie ugotowany bulion warzywny i drobno posiekaną natkę pietruszki. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Podczas gdy rosół z ziołami dociera, robię jabłka. Lepiej zdjąć skórkę z jabłka, wydrążyć i pokroić na małe plasterki. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj plasterki jabłka olejem i lekko usmaż z obu stron. Po upływie 20 minut zarezerwowanych na bulion smażone jabłka należy włożyć do rondla (odkładając kilka plasterków do dekoracji). Następnie gotuj zupę przez kolejne 3-4 minuty, a następnie dodaj ser, cebulę i przyprawy. Taką zupę najlepiej podawać w rozgrzanych talerzach.Zupa serowa z selerem staje się częstym gościem na naszym stole, gdy czujemy, że potrzebujemy witamin. Przecież seler
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Cydr - 45 kcal/100g