Zupa serowa z selerem

pyszne, szybkie i co najważniejsze - niedrogie! Dzieci będą prosić o suplement!
PekiNAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 50 % 4 g
44 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
Zupa serowa z selerem staje się częstym gościem na naszym stole, gdy czujemy, że potrzebujemy witamin. W końcu seler jest uznanym mistrzem pod względem ilości witamin! Dlatego ten przepis kulinarny, podobnie jak wszystkie przepisy z selerem, z pewnością znajduje się na liście naszych ulubionych przepisów rodzinnych, chociaż kłopoty z nim są większe niż w przypadku zwykłej zupy serowej. Najpierw musisz pokroić cebulę i seler w kostkę. Następnie w dużym rondlu, w którym ugotujemy zupę, podgrzej olej, opuść posiekane warzywa i podsmaż, zanim nabiorą pięknego jasnozłotego koloru. Następnie dodaj cydr do garnka i ustaw minutnik na 3 minuty. Po 3 minutach dodaj do garnka wstępnie ugotowany bulion warzywny i drobno posiekaną natkę pietruszki. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Podczas gdy rosół z ziołami dociera, robię jabłka. Lepiej zdjąć skórkę z jabłka, wydrążyć i pokroić na małe plasterki. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj plasterki jabłka olejem i lekko usmaż z obu stron. Po upływie 20 minut zarezerwowanych na bulion smażone jabłka należy włożyć do rondla (odkładając kilka plasterków do dekoracji). Następnie gotuj zupę przez kolejne 3-4 minuty, a następnie dodaj ser, cebulę i przyprawy. Taką zupę najlepiej podawać w rozgrzanych talerzach.Zupa serowa z selerem staje się częstym gościem na naszym stole, gdy czujemy, że potrzebujemy witamin. Przecież seler

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Cydr - 45   kcal/100g

Podobne przepisy