udka wieprzowe po estońsku

świetna estońska przekąska do piwa zachwyci każdego mężczyznę!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 21 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 3 % 1 g
210 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
w Rosji ugotowaliśmy galaretkę z nóg wieprzowych, a przyjaciel, który odwiedził Estonię, przywiózł stamtąd tak wspaniały przepis kulinarny na ich kuchnię narodową, jak nogi wieprzowe po estońsku. To danie jest odpowiednie dla wszystkich miłośników piwa. To dobry posiłek jako zimna przekąska do piwa. Ale możesz użyć jako gorącego dania. Wszystko będzie dotyczyło tego, z jakiej okazji będziesz nakrywać stół.
aby przygotować nogi wieprzowe według estońskiego przepisu kulinarnego, potrzebujesz cebuli, czarnego pieprzu, soli, liści laurowych i oczywiście samych nóg wieprzowych.
najpierw musisz dobrze umyć i wyczyścić nogi wieprzowe. Następnie włóż je do rondla i zalej zimną wodą. Postaw patelnię na ogniu. Gdy woda się zagotuje, gotuj do całkowitego ugotowania. Włóż jedną cebulę, kilka ziaren czarnego pieprzu do wody. Sól trochę. Połóż liść laurowy.
 udka wieprzowe można jeść z gotowaną fasolą lub fasolą. To danie smakuje tylko miłośnikom wieprzowiny jako całości. Ale dla miłośników piwa i tak będzie pasować. Ten przepis kulinarny jest bardzo delikatną przekąską do piwa.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Noga wieprzowa - 234   kcal/100g

Podobne przepisy