pierogi z ziołami

Co się stanie, jeśli do pierogów dodasz tylko jeden składnik...?
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 5 g
tłuszcze 27 % 9 g
węglowodany 58 % 19 g
170 kcal
IG: 26 / 0 / 74

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
miłośników pierogów jest mnóstwo na całym świecie. To jedzenie jest kochane w Europie, Azji i Ameryce. I niewiele osób myśli o tym, że Azjaci wymyślili pierogi. Tatarzy przywieźli pierogi do Rosji, ale w Azji Środkowej od kilkuset lat przygotowują i urozmaicają pokrewne pierogi danie zwane chuchwara. Przepis kulinarny chuchvara, który chcę wam teraz przedstawić, jest bardzo oryginalny. ogólnie rzecz biorąc, Kuk chuchwara jest bardziej krewnym ravioli niż zwykłych pierogów.
przygotowujemy ciasto jak na makaron, to znaczy wystarczająco strome i rozwałkowujemy je na warstwę o grubości 2 mm, następnie kroimy w kwadraty 5x5 cm, kładziemy łyżeczkę Zielonego mięsa mielonego na środku każdego kwadratu i układamy pierogi.
nadzienie składa się z pierwszych pędów mięty, komosy ryżowej, mniszka lekarskiego, torby pasterskiej, szczawiu końskiego. Słowem z wszelkich dzikich ziół i lucerny. Zioła należy dokładnie umyć w zimnej bieżącej wodzie i drobno posiekać. Do powstałego mięsa mielonego dodajemy posiekany szpinak, zieloną cebulę, czosnek, słowem wszelkie warzywa, które wyrosły na mieście. Drobno kroimy tam cebulę i dusimy tę masę na tłuszczu zwierzęcym. Następnie dodaj skwarki ze smalcu, jajka, sól i pieprz. Wszystko to ponownie dusimy, aż sok zostanie wyciągnięty. A następnie pozostawić pod pokrywką i schłodzić do temperatury pokojowej.
gotujemy pierogi w osolonej wodzie. Podajemy na dużym talerzu, ułożonym w jednej warstwie i posypanym kwaśnym mlekiem lub kwaśną śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy