skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj ziemniaki w mundurach przez 20-25 minut w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2:
Jednocześnie z ziemniakami w jednym rondlu gotuj marchewki przez 30 minut. Chłodzimy, obieramy i kroimy w kostkę taką samą jak ziemniaki.
Krok 3:
Gotuj buraki przez 50 minut, ostudź, obierz i zetrzyj na grubej tarce.
Krok 4:
W przypadku pikli przycinamy końcówki i kroimy w kostkę.
Krok 5:
Umyj zieloną cebulę i posiekaj.
Krok 6:
Przygotuj śledzie. Odetnij głowę, ogon i płetwy, usuń skórę. Przecinamy brzuch i patroszymy: wyjmujemy jelita, mleko lub kawior, a także usuwamy czarny film nożem. Usuwamy grzbiet i pozostałe kości, aby uzyskać filet. Możesz kupić gotowy filet śledziowy w słoikach.
Krok 7:
Pokrój filety w kostkę.
Krok 8:
Koperek umyć i posiekać.
Krok 9:
Przystępujemy do montażu sałatki. Wlej marchewki, ziemniaki i zielony groszek do głębokiej miski, z której musisz najpierw spuścić sok. Mieszać.
Krok 10:
Dodaj buraki, zieloną cebulę i kiszoną kapustę.Mieszać.
Krok 11:
Dodaj posiekany filet śledziowy i ponownie wymieszaj. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku i wlej nierafinowany olej roślinny, ponownie wymieszaj i spróbuj sałatki do smaku.
Krok 12:
Dodaj zielenie. Mieszać. Sałatka gotowa! Podczas serwowania można go udekorować natką pietruszki lub plasterkami cytryny. Mój przyjaciel powiedział mi, jak zrobić pyszny vinaigrette ze śledziem. To u niej z wizytą po raz pierwszy spróbowałem tego dania, a teraz postanowiłem podzielić się z Tobą przepisem.
kto z nas nie jadł winegret, prawdopodobnie nie ma takich ludzi. Ale myślę, że niewielu próbowało śledzia. Nazwa jest trochę przerażająca, ale zapewniam, że smakuje niesamowicie, ponieważ połączenie gotowanych warzyw i śledzia jest zawsze bardzo korzystne. Wydawało mi się interesujące, smaczne i zdrowe. Składanie sałatki można faktycznie wykonać w dowolnej kolejności, w końcu składniki i tak trafią do miski. Smak potrawy można regulować: ktoś lubi mieć więcej groszku, ktoś lubi, gdy w sałatce jest dużo ryb itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g

