rosół z kurczaka z jajkiem i imbirem

smak i zalety imbiru sprawiają, że to danie jest niezwykle zdrowe!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 16 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 17 % 6 g
207 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min
do tego przepisu kulinarnego bierzemy kurczaka, pod bieżącą wodą dokładnie spłukujemy i dzielimy na kilka części. Następnie zbieramy wodę na patelnię i kładziemy ją na kuchence. Włóż kurczaka do rondla i zamknij pokrywkę. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień. Następnie obierz cebulę i pokrój ją w kostkę. Obierz marchewki i zetrzyj je na tarce. Następnie dodaj liść laurowy, seler, tymianek i rozmaryn. Oczywiście wszystko to wstępnie spłukujemy. Wlej macę lub mąkę do głębokiej miski. Dodaj sól, gałkę muszkatołową, jajko i czarny pieprz. Zagnieść ciasto i uformować pierogi. Po ugotowaniu bulionu usuwamy go z pieca, filtrujemy i ponownie wkładamy do pieca. Następnie dodaj startego imbiru i wrzuć kluski do wrzącego bulionu. Trzy minuty przed gotowaniem pierogów do bulionu należy włożyć liście szpinaku i kiełkującą soję. Na koniec dodaj sól i pieprz do zupy rosół z imbirem przed podaniem.
takie jedzenie jest bogate w aromat i ponadprzeciętny smak, znalazłem w kuchni australijskiej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal / 100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Soja suszona nie gotowana - 403   kcal/100g
  • Soja gotowana - 130   kcal/100g
  • Soja Mizo - 171   kcal/100g
  • Soja kiełkowana surowa - 46   kcal/100g
  • Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421   kcal/100g
  • Beztłuszczowa mąka sojowa - 326   kcal / 100g
  • Rafinowany olej sojowy - 899   kcal/100g
  • Soja - 403   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy