skład / składniki
gotowanie krok po kroku
możesz wybrać specjalny ser do zupy lub wziąć dowolny ser topiony z dowolnymi dodatkami smakowymi. 1 ser należy rozpuścić w jednym litrze wody. Dla wygody radziłbym wziąć 2 sery i rozpuścić je odpowiednio w dwóch litrach wody. Aby ser lepiej się rozpuścił, można go zetrzeć lub drobno posiekać. Podczas gdy woda gotuje się na serki, pokrój cebulę i usmaż ją na patelni z olejem roślinnym na złoty kolor.. Następnie zetrzyj marchewki i dodaj je do cebuli.
zupa z serka topionego przepis & nbsp;z ziemniakami, więc obierz i pokrój ziemniaki, które następnie musisz włożyć do garnka. Ziemniaki powinny gotować się przez 10-15 minut,a gdy są prawie ugotowane (sprawdź gotowość ziemniaków, przekłuwając je nożem), dodaj zawartość patelni do garnka i pozwól przyszłej zupie gotować się przez kilka minut. To wszystko. Jedzenie jest gotowe, możesz podać. Jeśli wydaje ci się, że zupa ma zbyt mało składników i okazuje się, że nie jest dla Ciebie zbyt satysfakcjonująca, możesz dodać do niej cienki makaron. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g