bułki z łososiem

dzięki temu przepisowi z łatwością odtworzysz atmosferę baru sushi w domu. Od dawna nie jest tajemnicą, czym są bułki. Prawie każdemu Rosjaninowi udało się docenić smak tego wspaniałego dania kuchni japońskiej! Istnieje wiele odmian rolek, ale niektóre z moich ulubionych to klasyczne bułki z łososiem. To właśnie kulinarny przepis na to japońskie jedzenie podzielę się teraz z wami.
ELENKAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 10 g
tłuszcze 3 % 2 g
węglowodany 80 % 49 g
249 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

przepis na zrobienie bułki w domu jest bardzo prosty.


rozmrozić surowego łososia, pokroić na małe kawałki, posolić, wycisnąć sok z cytryny, odstawić na 3 godziny.



& nbsp;teraz ugotuj ryż. Aby to zrobić, włóż go do durszlaka i dokładnie spłucz wodą. Teraz zostawiamy ryż w durszlaku na około 40-50 minut, aby lekko wyschł. Po godzinie wkładamy ryż do rondla, napełniamy wodą, zamykamy pokrywką i doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu. Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut. Zdejmij z ognia i trzymaj ugotowany ryż w rondlu z zamkniętą pokrywką przez 15 minut. Otwórz pojemnik i wymieszaj ryż lekkimi ruchami od dołu do góry, aby stał się bujny. Następnie pod pokrywą garnka kładziemy czysty ręcznik waflowy, jest to konieczne, aby zabrał nadmiar wilgoci.

gdy wszystkie składniki są gotowe, możesz rozpocząć proces gotowania bułka. Kładziemy liść norii na macie, łyżką rozprowadzamy ryż na połowie liścia norii, warstwa powinna być cienka. Następnie połóż łososia na warstwie ryżu, możesz dodać ogórek do smaku.


teraz najtrudniejsza procedura, bierzemy górną krawędź maty wraz z arkuszem norii i szczelnie owijamy ją do wewnątrz. Mamy gęstą kiełbasę. Robimy to samo z resztą.


pozostaje pokroić bułkę na kawałki, jeść z sosem sojowym. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy