skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przepis na zrobienie bułki w domu jest bardzo prosty.
rozmrozić surowego łososia, pokroić na małe kawałki, posolić, wycisnąć sok z cytryny, odstawić na 3 godziny.
& nbsp;teraz ugotuj ryż. Aby to zrobić, włóż go do durszlaka i dokładnie spłucz wodą. Teraz zostawiamy ryż w durszlaku na około 40-50 minut, aby lekko wyschł. Po godzinie wkładamy ryż do rondla, napełniamy wodą, zamykamy pokrywką i doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu. Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut. Zdejmij z ognia i trzymaj ugotowany ryż w rondlu z zamkniętą pokrywką przez 15 minut. Otwórz pojemnik i wymieszaj ryż lekkimi ruchami od dołu do góry, aby stał się bujny. Następnie pod pokrywą garnka kładziemy czysty ręcznik waflowy, jest to konieczne, aby zabrał nadmiar wilgoci.
gdy wszystkie składniki są gotowe, możesz rozpocząć proces gotowania bułka. Kładziemy liść norii na macie, łyżką rozprowadzamy ryż na połowie liścia norii, warstwa powinna być cienka. Następnie połóż łososia na warstwie ryżu, możesz dodać ogórek do smaku.
teraz najtrudniejsza procedura, bierzemy górną krawędź maty wraz z arkuszem norii i szczelnie owijamy ją do wewnątrz. Mamy gęstą kiełbasę. Robimy to samo z resztą.
pozostaje pokroić bułkę na kawałki, jeść z sosem sojowym. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g