awokado nadziewane krewetkami

danie dla prawdziwych smakoszy! Poczuj Rozkosz smaku!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 48 % 12 g
węglowodany 20 % 5 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

więc weź awokado, pokrój je na dwie części, wyjmij pestkę i polej sokiem z cytryny. Dobrze wymieszaj śmietanę, keczup, majonez i chrzan, sól i pieprz. Wlać powstały sos krewetkowy. Dodaj tutaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Pozostaw to wszystko na około dziesięć minut, aby krewetki były dobrze namoczone w sosie.
następnie napełnij awokado krewetkami, polej sosem i podawaj. Taka pikantna przekąska z awokado nadziewanych krewetkami stanie się" atrakcją " i ozdobą każdego święta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Korzeń chrzanu - 59   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy