awokado nadziewane krewetkami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
więc weź awokado, pokrój je na dwie części, wyjmij pestkę i polej sokiem z cytryny. Dobrze wymieszaj śmietanę, keczup, majonez i chrzan, sól i pieprz. Wlać powstały sos krewetkowy. Dodaj tutaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Pozostaw to wszystko na około dziesięć minut, aby krewetki były dobrze namoczone w sosie.
następnie napełnij awokado krewetkami, polej sosem i podawaj. Taka pikantna przekąska z awokado nadziewanych krewetkami stanie się" atrakcją " i ozdobą każdego święta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Korzeń chrzanu - 59 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g