zupa marynowana z piklami ryżowymi i kurczakiem

Prosta i pożywna zupa marynowana do codziennej diety.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 33 % 7 g
115 kcal
IG: 50 / 50 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

prosty przepis kulinarny, marynata z kurczakiem, którą można przygotować w zwykłe dni na serdeczne rodzinne obiady. Gotowanie zajmuje bardzo mało czasu, ponieważ podroby gotują się wystarczająco szybko. W rezultacie jedzenie jest bardzo smaczne, z przyjemną kwaskowatością, która w rzeczywistości odróżnia marynaty od innych zup.

   podroby z kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, drobno kroimy i wkładamy do rondla z wrzącą wodą (około półtora litra). Gotuj, aż wnętrzności kurczaka będą całkowicie gotowe. Zajmie to około czterdziestu minut. Należy pamiętać, że w tym przepisie nie używa się ziemniaków, w rondlu zanurzamy posiekane korzenie, marchewkę i dobrze umyty ryż.

   ryż powinien być jeszcze na wpół upieczony, gdy cebula i pory są wysyłane do garnka, drobno posiekane. Sól, pieprz i włóż liść laurowy, ugotuj ryż. W tym czasie obrane ogórki kroimy w kostkę i pozwalamy na olej przez dziesięć minut. Włóż ogórki do marynaty i trzymaj w ogniu przez kolejne trzy minuty. Dopiero potem włóż czosnek rozgnieciony solą i posiekane zioła do rondla. Gotową zupę, jak zwykle, doprawiamy kwaśną śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal / 100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Estragon - 25   kcal/100g
  • Tarchun - 40   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy